fbpx Skip to main content
Бамбуковата гора – царството на магическите звуци

Бамбуковата гора – царството на магическите звуци

Япония отдавна е известна със своите забележителности. Привлекателните места са много и не може да се посети всичко – една екскурзия до Япония ще остави незабравими спомени у вас. Обаче има едно място, което непременно трябва да се види, ако сте любители на природните красоти. Това е бамбуковата гора Сагано, която се намира само на 30 минути път с влак от Киото.

Приказна гледка от самата гора
Приказна гледка от самата гора

Бамбукът играе много важна роля в азиатските култури. В Индия е символ на приятелството, в Китай – на дълголетието, а във Филипините жените носят кръстове от бамбук за късмет.

От векове бамбукът намира приложение в медицината, а през 1870 г. американският изследовател Томас Ериксон ползва нажежена жичка за експериментите си  с първата електрическа крушка.

Цветовете са толкова наситени, че не изглеждат истински
Цветовете са толкова наситени, че не изглеждат истински

Една от най-красивите гори в света обхваща площ от 16 кв.км.  Бамбуковата гора се смята за символ на Страната на изгряващото слънце.  В близост се намира и един от петте главни храма – Тенрю-джи и това съвсем не е случайно.

Храм Тенрю-джи
Храм Тенрю-джи

В миналото шинтоистките и будистки храмове винаги са били издигани край бамбукови горички, тъй като се е смятало, че растението е символ на здравина и отблъсква злото.

Бамбукът се издига сякаш до небесата
Бамбукът се издига сякаш до небесата

Магическата гора е изпълнена с туристи, които се опитват да уловят в обективите си стеблата на издигащия се сякаш до небесата бамбук. Улисани в снимките, те обаче пропускат нещо много по-интересно и интригуващо – шумоленето и звуците, които издават листата, полюшващи се от лекия ветрец.

Трудно е да се види краят на растенията
Трудно е да се види краят на растенията

Над главите на посетителите бамбукът образува плътен покрив, а многочислените пътеки са обкръжени от своеобразна бамбукова стена. Разходките по тях буквално омагьосва с играта на звуци и танцуващи светлосенки.

На човек му се иска да се изгуби тук...
На човек му се иска да се изгуби тук…

Неподражаемият звук на шумолене на листа в бамбуковата гора Сагано е включен преди няколко години в списък на японското Министерство на околната среда, наречен „100 звукови пейзажа“. Класацията съдържа звуци от ежедневието, които имат за цел да накарат японците да обръщат повече внимание на природата около себе си.

Вечер в гората
Вечер в гората

Отдаде ли ви се някога възможност да отиде в Киото, не пропускайте уникалния шанс да посетите тази приказна гора.

Не само гледайте, но и слушайте...
Не само гледайте, но и слушайте…

И един съвет – не само гледайте, но и слушайте!

Вярваме, че ако сте имали колебание дали да посетите Япония, то е изчезнало мигновено. Вижте нашите страхотни оферти за незабравими екскурзии до там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.