fbpx Skip to main content
Безплатното спа на Италия

Безплатното спа на Италия

Италия е страната, в която всеки се влюбва от пръв поглед. На Ботуша има всичко – култура, история, кухня, мода. Наред с туристическите забележителности, тази страна крие и своите „топли“ потайности. Тук са скътани много местенца с горещи минерални извори, достъпът до които е напълно безплатен. Спа идва от латинското Spa – Salus per Aquam (здраве чрез вода).

Безплатното спа на Италия - 1
Тоскана

Легендарната Сатурния

Ако искате да се докоснете до духа на Италия, Сатурния е едно от задължителните места. Градчето е кръстено на римския бог на войната, Сатурн.

Безплатното спа на Италия - 2
Сатурния

То е скътано в слънчева Тоскана, северната част на централна Италия. Пейзажът е уникален – покрити с гори долини и възвишения, маслинови дръвчета, лозя и житни поля. И навсякъде са пръснати кипариси.

Безплатното спа на Италия - 3
Прекрасният пейзаж на Сатурния

То е скътано в слънчева Тоскана, северната част на централна Италия. Пейзажът е уникален – покрити с гори долини и възвишения, маслинови дръвчета, лозя и житни поля. И навсякъде са пръснати кипариси.

Безплатното спа на Италия - 4
Сатурния – свежест и красота

Термите на Сатурния

Това, което превръща Сатурния в атрактивна туристическа дестинация, са известните термални извори. Според легендата, Бог Сатурн, уморен от постоянните войни между хората, изпратил гръм на земята. Този гръм сътворил тези магически извори с гореща вода, които да усмирят човешкия род.

Безплатното спа на Италия - 5
Горещите извори на Сатурния

Витербо – градът на етруските

За мнозина Витербо е градът на етруските. Други пък го знаят като Града на папите. Тук се намират Папските терми (Le Terme dei Papi) , които са истинска наслада по всяко време на годината. В миналото папските терми са били любимо място за релакс на много древноримски консули, а после и на всички живеещи във Витербо. Днес термите разполагат с огромен открит басейн от 2000 кв.м, захранван само с минерална вода.

Безплатното спа на Италия - 6
Папските терми във Витербо

La Grotta – естествената пещера

Прекрасна е естествената пещера (La Grotta). Престоят в нея, по подобие на този в турска баня при температура от 58 градуса, тонизира идеално кожата и тялото, докато горещите води се стичат по стените на пещерата.

Безплатното спа на Италия - 7
Естествената пещера “La Grottа”

Термите на Сан Филипо и белите призраци

Термите на Сан Филипо са разположени до връх Амиата (Monte Amiata), Тоскана.

Безплатното спа на Италия - 8
Връх Амиата,в Тоскана

Водите съдържат прахообразни частици, които остават по телата на къпещите се , като ги превръщат в „бели“ призраци. Ефектът е изумителен, особено нощем. Термите включват и малки водопадчета и кладенчета.

Безплатното спа на Италия - 9
Термите “Сан Филипо”

Пътувайте с екскурзиите ни до слънчева Тоскана и открийте още много топли минерални извори, които ще предизвикат само положителни емоции и пълно отпускане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.