fbpx Skip to main content
Бирария „При мечетата“ – най-малкият ресторант с най-силната бира в Чехия

Бирария „При мечетата“ – най-малкият ресторант с най-силната бира в Чехия

В Прага ли сте, то е ясно, че ще пиете бира и то много, и все прекрасна. Но има една бирария, която непременно трябва да фигурира в списъка ви с дегустации, и това е „При мечетата“ (U Medvidku). Името й идва от фамилията на един от собствениците – Ян Медвидек.

Историята на над петвековната сграда може да се проследи до ХV век, когато е построена за пивоварна и посреща „зажаднели“ клиенти чак до 1898 г. Впоследствие е преустроена в бирария и тук се помещава първото кабаре в Прага.

По социалистическо време е затворена и е оставена да се руши, но с настъпването на демокрацията се превръща в модерна бирария със собствена пивоварна и хотел.

В пивоварната „При мечетата“ използват някои от най-старите методи за производство на това хмелово вълшебство – дървени бъчви, отворена ферментация и ръчно затваряне на капачките на бутилките.

Най-силната бира в Чехия – Х-33

Най-малката бирария с пивоварна в Чехия продава ограничено количество, произведена на място бира. Това, което прави заведението уникално е че тук се произвежда най-силната бира в Чехия, полутъмната бира Х-33 с алкохолно съдържание 13%, ферментирала 28 седмици.

Самите производители препоръчват, ако си поръчате от това питие, да имате предвид, че се усвоява доста бързо от организма и по-добре да си пийвате по-бавно. Заради ръчното производство градусът леко варира в отделните партиди. Тук, веднъж месечно се прави по всяка вероятност и най-силното светло пиво в света – 12,6 %.

“Направи си сам бира”

„При мечетата“ предлагат и друга атракция – „Направи си сам бира“. Под зоркия  поглед на професионален пивовар може да измайсторите първите 50 л бира в живота си. Единственото, което се иска от вас е да се върнете след 4 седмици и да си вземете сътворения от вас готов кег. Как ще го пренасяте – ваша работа! По-добре си го изпийте на място.

Вана бира с чаша бира

Хотелът е уютен, пък и предлага бирени спа услуги, за да можете да поемете директно през кожата си всички полезни вещества на бирата, докато сте се отпуснали във вана бира с чаша бира в ръка.

Не се колебайте, запишете се на някоя от нашите екскурзии до Прага. Опитайте най-силната чешка бира, направете си собствена бира или се отпуснете в биреното спа на незабравимата пражка бирария „При мечетата“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.