fbpx Skip to main content
Виетнам – страна на контрасти и чудеса

Виетнам – страна на контрасти и чудеса

Виетнам е разположен в източния край на полуостров Индокитай и граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море на изток.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 1

Древни храмове и екзотични острови

Виетнам е създаден около 200 г.пр.Хр., а днес е една от най-привлекателните туристически дестинации с древните си храмове и екзотични острови с прекрасни плажове.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 2

Ханой – хаотично движение и куп мотопеди

Мотопедите са хиляди и на тях спокойно се побират двама възрастни и три деца.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 3

Полифункционалност

Моторите се използват не само за придвижване. С тях се превозват купища товари- кутии, вързопи, плодове, вода и каквото се сетите, като всичко това е перфектно балансирано. Използват се от местните също като удобни кресла и легла, докато чакат клиент или си почиват.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 4

Пресичането – шок за европейците

Безкрайните вълни от мотори никога не спират и човек има усещането, че преминаването от другата страна на улицата е невъзможно. Всъщност не е така, просто тръгвате а моторите лавират около вас.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 5

Смог и 30-градусови температури

Заради замърсения въздух повечето мотористи и пешеходци са с маски на лицата, а слънцето трудно прониква.

Тесни и високи къщи

Особено впечатление правят къщите. Те са тесни, но за сметка на това са на по 5-6 етажа. Фасадата им е 2-3 метра, а дълбочината често достига 20 метра. Причината за това архитектурно решение е проста – земята е изключително скъпа, а частта откъм улицата още повече, тъй като там може да се отвори ресторант или магазин.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 6

Луксозният Хо Ши Мин

Голяма е разликата между столицата Ханой и икономическия център на страната – Хо Ши Мин. Градът е изпълнен с небостъргачи и лъскави бутици, но не липсват и малки магазинчета, изпълнени с най-разнообразни сувенири.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 7

Нощна атракция

Една от атракциите в града е нощната панорамна разходка с корабче по река Сайгон. Обиколката трае един час и дава възможност на туристите да се насладят на вкусна храна, на сменящите се цветове на небостъргачите и забавната програма.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 8

Тунелите Ку Чи

Една от най-големите забележителности край Хо Ши Мин е местността Ку Чи. Тук има стотици метри подземни тунели, от които виетнамците оказвали съпротива на американците по време по време на Виетнамската война.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 9

По онова време животът на виетнамците е изцяло пренесен под земята и проходите са оборудвани с лазарети, болници, домове и вентилационна система и са съобразени с ръста на азиатците за затруднение на европейците.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 10

Чудото Ха Лонг

Ха Лонг се състои от близо 3000-те острова, които се издигат от водите на Източновиетнамско море. Чудото, включено в природното наследство на ЮНЕСКО, се намира на едва 160 км от Ханой.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 11

Според легендата островите са се образували от хвърляните от дракони скъпоценни камъни, които направили естествена защита и помогнали на виетнамците в древността да отблъснат китайските нашественици.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 12

Пещерата на Небесния дворец, осветена във всички цветове на дъгата, просто спира дъха, а уникалните сталактони и скални образувания не могат да се опишат с думи.

Виетнам – страна на контрасти и чудеса 13
Пещерата на Небесния дворец

Посетете Виетнам и се насладете на неговата красота и изключително многообразие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.