fbpx Skip to main content

Виетнам – страна на контрасти и чудеса

Виетнам е разположен в източния край на полуостров Индокитай и граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море на изток.

vietnam

Древни храмове и екзотични острови

Виетнам е създаден около 200 г.пр.Хр., а днес е една от най-привлекателните туристически дестинации с древните си храмове и екзотични острови с прекрасни плажове.

temple

Ханой – хаотично движение и куп мотопеди

Мотопедите са хиляди и на тях спокойно се побират двама възрастни и три деца.

A family waits piled on their motorbike in the crowded, congested streets of Hanoi, Vietnam, during rush hour on a public holiday.

Полифункционалност

Моторите се използват не само за придвижване. С тях се превозват купища товари- кутии, вързопи, плодове, вода и каквото се сетите, като всичко това е перфектно балансирано. Използват се от местните също като удобни кресла и легла, докато чакат клиент или си почиват.

hanoi-vietnam-traffic-jam

Пресичането – шок за европейците

Безкрайните вълни от мотори никога не спират и човек има усещането, че преминаването от другата страна на улицата е невъзможно. Всъщност не е така, просто тръгвате а моторите лавират около вас.

cross roads

Смог и 30-градусови температури

Заради замърсения въздух повечето мотористи и пешеходци са с маски на лицата, а слънцето трудно прониква.

Тесни и високи къщи

Особено впечатление правят къщите. Те са тесни, но за сметка на това са на по 5-6 етажа. Фасадата им е 2-3 метра, а дълбочината често достига 20 метра. Причината за това архитектурно решение е проста – земята е изключително скъпа, а частта откъм улицата още повече, тъй като там може да се отвори ресторант или магазин.

houses

Луксозният Хо Ши Мин

Голяма е разликата между столицата Ханой и икономическия център на страната – Хо Ши Мин. Градът е изпълнен с небостъргачи и лъскави бутици, но не липсват и малки магазинчета, изпълнени с най-разнообразни сувенири.

Ho-Chi-Minh

Нощна атракция

Една от атракциите в града е нощната панорамна разходка с корабче по река Сайгон. Обиколката трае един час и дава възможност на туристите да се насладят на вкусна храна, на сменящите се цветове на небостъргачите и забавната програма.

river trip

Тунелите Ку Чи

Една от най-големите забележителности край Хо Ши Мин е местността Ку Чи. Тук има стотици метри подземни тунели, от които виетнамците оказвали съпротива на американците по време по време на Виетнамската война.

cu-chi-tunnels-tour

По онова време животът на виетнамците е изцяло пренесен под земята и проходите са оборудвани с лазарети, болници, домове и вентилационна система и са съобразени с ръста на азиатците за затруднение на европейците.

vietnam-cu_chi_tunnels-1500x850__5_

Чудото Ха Лонг

Ха Лонг се състои от близо 3000-те острова, които се издигат от водите на Източновиетнамско море. Чудото, включено в природното наследство на ЮНЕСКО, се намира на едва 160 км от Ханой.

100-ha-long-bay

Според легендата островите са се образували от хвърляните от дракони скъпоценни камъни, които направили естествена защита и помогнали на виетнамците в древността да отблъснат китайските нашественици.

Ha long

Пещерата на Небесния дворец, осветена във всички цветове на дъгата, просто спира дъха, а уникалните сталактони и скални образувания не могат да се опишат с думи.

Пещерата на Небесния дворец
Пещерата на Небесния дворец

Посетете Виетнам и се насладете на неговата красота и изключително многообразие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.