fbpx Skip to main content
Китайски едноместни дронове ще летят в Дубай

Китайски едноместни дронове ще летят в Дубай

Дубай е известен в цял свят с пясъците, слънцето, отличните търговски центрове, с най-високия небостъргач или със закрития ски курорт.

Китайският дрон в Дубай

От юли Дубай ще може да се похвали с още една придобивка – първата услуга за персонален транспорт с китайския дрон Ehang 184. Машината е дело на компанията Yi-Hang Creation Science and Technology Corporation, специализирана в производството на дронове. Дронът ще може да превозва един пътник плюс багаж с общо тегло до 100 кг.

Ehang 184
Ehang 184

Ehang 184 има четири ротора и достатъчно енергия в батериите си, за да прелети малко повече от 50 км с максимална скорост 160 км/ч.

Бордовият компютър на персоналния дрон е свързан с команден център, но независимо от това той може да лети самостоятелно – да каца при аварийни ситуации, да избягва препятствия и да се самодиагностицира.

Дрон за VIP личности

Според шефа на транспортното ведомство в Дубай, Матал ал Тайер общинските власти вече са тествали Ehang 184 във въздуха и са доволни от нивото на сигурност. Дронът ще вози VIP личности до локални дестинации – например от летището до различни хотели, както и по други маршрути по желание на клиента.

В бъдеще Ehang 184 ще може да изпълнява и по-полезни за обществото задачи – медицински превози при спешни случаи, евакуация при пожари, както и при други природни бедствия.

Предоставянето на тази услуга ще бъде гордост не само за Дубай като град на бъдещето, а и едно признание за китайските технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.