fbpx Skip to main content
Дубай Фрейм – новата забележителност в Дубай

Дубай Фрейм – новата забележителност в Дубай

В Дубай се появи нова сграда,  която е на път да се превърне в забележителност. Нарича се “Дубай Фрейм”. Новата архитектурна забележителност  е висока 150 метра и струва почти 68 милиона долара. Има две кули, свързани с 93-метров мост.

Дубай Фрейм - новата забележителност в Дубай - 1
“Дубай Фрейм”

„Дубай Фрейм“ – история в един кадър

Сградата е вдъхновена от идеята да бъде показана старата и новата архитектура на Дубай, в един кадър – „минало и настояще“.

Архитект на сградата е Фернанадо Донис, който проектира новото чудо на Дубай след 926 други предложения. Според Хюсеин Насър Лотах, началник в община Дубай „идеята е да се направи нещо като като забележителност, но също така сградата да предоставя различни услуги и възможности за забавления и място за срещи“.Дубай Фрейм – новата забележителност в Дубай 2

„Дубай Фрейм“ – грандиозно инженерно изкуство

От откриването си през януари 2018  година тази архитектурна структура, която се намира в парка Забил се превръща в любимо място за гости и жители на града.

Дубай Фрейм – новата забележителност в Дубай 3

Фантастична панорама

Изгледът, който се открива от „Дубай Фрейм“ от височина 150 метра буквално спира дъха. Оттук се вижда целият град сякаш на длан – старият квартал, блестящите води на Арабския залив, дюните на арабската пустиня и смайващите небостъргачи на Марина Дубай са пред очите ви в пълното си великолепие.

Уникалният стъклен мост

На „Дубай Фрейм“ не бива да се пропуска разходката по кристалния стъклен мост, който е първият в региона. Мостът със стъклен панел от 25 квадрата  свързва две паралелни кули, разположени на разстояние 93 метра един от друг. Стъпването върху него създава усещането, че сякаш се движите над 150-метрова пропаст. Стъкленият панел е изработен от най-качествени материали, което го прави по-силен от стомана.

Дубай Фрейм – новата забележителност в Дубай 4
Стъкленият под

Дубай Фрейм“ – на границата между минало и настояще

„Дубай Фрейм“ разкрива града от два различни ъгъла. На север се вижда Стария Дубай и Дубай Крийк с традиционните барове и традиционни базари. На юг се простира очарователният Ню Дубай със зашеметяващи небостъргачи, блестящи пристанища и необичайна архитектура – един истински модерен метрополис. Като гледате през стоманената позлатена рамка Дубай се разкрива пред вас в двата си облика. На долния етаж има фантастичен музей, който ви потапя в историята на града чрез прожекции, аудио-визуални обекти и изкуствено пресъздадени мъгла и аромати. В музея се показва как ще изглежда метрополисът след 50 години.

Дубай Фрейм – новата забележителност в Дубай 5
Във вътрешността на “Дубай Фрейм”

Входът за „Дубай Фрейм“

Влизането в „Дубай Фрейм“ с електронен билет, който се показва на специално устройство, което позволява на туристите бързо и лесно да достигнат до атракцията.

Дубай Фрейм – новата забележителност в Дубай 6

Футуристичният „Дубай Фрейм“ е като „тунел за пътуване във времето“,  който ви отваря виртуалния свят на миналото и бъдещето на Дубай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.