fbpx Skip to main content
Есенните пейзажи – успокояващи и вдъхновяващи

Есенните пейзажи – успокояващи и вдъхновяващи

Есенните пейзажи са успокояващи и  вдъхновяващи като самия сезон. Когато и да погледнете, виждате топли нюанси, преливащи в жълто, оранжево, охра и червено, които създават усещане за спокойствие и тишина.

Есенните пейзажи – успокояващи и вдъхновяващи 1

Есента – вдъхновение за поети и художници

От векове есента есента е вдъхновение за поетите и  художниците, които запечатват  природната красота върху лист или платно и предават своите усещания върху останалите.

Есенните пейзажи – успокояващи и вдъхновяващи 2

А ето и някои приказни пейзажи от различни места в света, които ще ви очароват с естествената си прелест и неописуема красота, сътворени от природата.

Хайланд в Шотландия

Класическият пейзаж тук е степта, покрита с папрат и осеяна с огромни канари и езера с бистри води. Дълбоките долини са оформени от ледниците, които са нарязали западния бряг на фиорди – „лох“ на шотландски, подобни на тези в Норвегия. Убежище е за всички видове морски птици.

Есенните пейзажи - успокояващи и вдъхновяващи - 3
Есен в Хайланд

Горите във Върмонт, САЩ

Щатът Върмонт, в североизточната част на САЩ, е осеян с хълмове, покрити с дървета, обагрени във всички нюанси между бронзово и аленочервено. Това е столицата на кленовия сироп, а районът е изпълнен от реки и планини, които се отразяват в бистрите води.

Есенните пейзажи - успокояващи и вдъхновяващи - 4
Пъстроцветният Върмонт

Храмът Кийомидзу-дера в Япония

Храмът Кийомидзу-дера представлява комплекс от будистки и шинтоистки храмове и е разположен източно от Киото. Той е може би най-известният в света и е част от съкровищницата на ЮНЕСКО. От платформата на храма, подкрепена от стотици стълбове се открива невероятна гледка.

Есенните пейзажи - успокояващи и вдъхновяващи - 5
Храмът Кийомидзу-дера

Прованс с лозовите си поля

В Прованс лозята се простират от Авиньон до Ница. За разлика от наситената зеленина през лятото, есента предлага една съвсем различна картина.  Тогава лозарите режат внимателно лозите, за да съхранят плодовитостта им. Ярките зелени листа преминават в кафяво с нюанси на бордо.

Есенните пейзажи - успокояващи и вдъхновяващи - 6
Прекрасният Прованс

Паркът Хитачи в Япония

Паркът Хитачи е разположен на брега Тохоку, на около два часа път от Токио. Красотата на растителността в парка буквално те кара да онемееш. Цветовете се променят според сезона. Зелени през лятото, те стават червени с приближаването на есента, а накрая се обагрят в оранжево.

Есенните пейзажи - успокояващи и вдъхновяващи - 7
Красивият парк Хитачи

Есента е един от най-привлекателните сезони за пътешествия, а ето някои от нашите предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.