fbpx Skip to main content
Какво да правим и видим в Копенхаген

Какво да правим и видим в Копенхаген

Копенхаген е стар град с исторически сгради, дворци, красиви паркове и пристанища. Той предлага атракции и занимания, които изцяло ще ангажират вниманието дори на най-запалените туристи. Прелестната архитектура и тесните, лъкатушещи улички са доста характерни за центъра, но в последно време Копенхаген е обогатил архитектурното си наследство с нови сгради от световна величина.

Никак не е трудно човек да разгледа града пеша, тъй като много от забележителностите са близо една до друга. Общественият транспорт в Копенхаген е безупречен, затова човек винаги може да хване автобус или да се качи на метрото. Велосипедите под наем също са алтернатива, която ще ви позволи да пътувате като датчаните.

Музеят за модерно изкуство “Луизиана”

Image

Музеят за модерно изкуство “Луизиана” е разположен на 35 км северно от Копенхаген и разкрива панорамна гледка към протока Йоресун. Изкуството от световна величина, природата и архитектурата си взаимодействат по уникален начин, затова мнозина смятат “Луизиана” за най-красивия музей в целия свят. Колекциите включват значими произведения на изкуството на XX в. и музеят често е сцена на внушителни изложби, концерти, литературни мероприятия и др.


Музеят на рекордите на Гинес

Image

Посетете Музея на рекордите на Гинес в сърцето на Копенхаген. Разположен на площ от 1000 кв. м, той съхранява интересни рекорди в областта на спорта, изкуството, природата, науката, модата и музиката. “Запознайте се” с най-тежкия човек в света или пък с най-високия (с ръст от 272 см) и вижте как падат една след друга 1 382 101 части от домино. Светът на музиката, представен от Краля на попа Майкъл Джексън, и светът на модата, представен от холивудската Кралица на роклите Мерилин Монро, са само някои от многобройните атракции, представляващи интерес за всяко семейство. Музеят е отворен всеки ден от 10 часа сутринта.

Кръглата кула

Image

Кръглата кула е една от най-известните и посещавани сгради в Дания и най-старата функционираща обсерватория в Европа. Обсерваторията е разположена на върха на кулата, а от платформата около нея се откриват прекрасни гледки към стария Латински квартал на Копенхаген. До върха се стига по спираловидна стълба, която минава покрай старата библиотека, където се организират изложби и концерти.

Националният музей

Image

Тук можете да научите повече за историята на датчаните: от първите ловци през Ледниковата епоха до времето на сергиите за хашиш в Кристияния, разположена в центъра на Копенхаген и наричана още “свободния град”. Освен това тук имате възможността да разгледате някои от най-големите колекции, включващи експонати, които представят народи от всички краища на земното кълбо. В националния музей, най-големия в цяла Дания, входът за всички експозиции е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.