fbpx Skip to main content
Туристически пътеводител за Осло

Туристически пътеводител за Осло

Разположена на живописен фиорд, красивата столица Осло предлага на посетителите голямо разнообразие от забележителности.

Акер Брюгге

Image

Акер Брюгге е популярна дестинация както сред туристите, така и сред местните. Някога тук са се намирали най-големите корабостроителници на Норвегия, а днес това живописно място, разположено на едноименния фиорд Ослофиорд, е преустроено в привлекателен район за пазаруване и култура.

Туристите могат да се насладят на прекрасни гледки към пристанището на Осло от ресторантите, разположени на брега.

Ботаническа градина

Image

Ботаническата градина в Осло е недалеч от центъра на града и до нея може да се отиде пеша. Посетителите имат възможността да видят красиви цветя и храсти в естествената им среда.

Исторически музей

Image

Историческият музей позволява на посетителите на града да се запознаят с начина на живот на норвежците преди 9000 години. Туристите могат да научат повече за викингите в този прекрасен музей, разположен в близост до Кралския дворец в Осло.

Музей “Ибсен”

Image

Хенрик Юхан Ибсен (1828–1906) е най-прочутият норвежки драматург, станал световноизвестен благодарение на приноса си към съвременната драма.

Музеят “Ибсен”, разположен на юг от Кралския дворец, позволява на посетителите да научат повече за живота и творбите на драматурга.

Ски музей “Холменколен”

Image

Ски музеят “Холменколен” предлага исторически поглед към развитието на ски спорта в Норвегия. От тази популярна туристическа атракция се откриват прекрасни гледки към Ослофиорд.

Музей на викингските кораби

Image

В Музея на викингските кораби има три кораба на викингите от IX в. Тези стари ветроходни кораби са доста добре запазени и музеят е сред най-популярните туристически дестинации в Осло. Сградата му е разположена близо до други музеи на полуостров Бигдой и дотам се стига с автобус или с ферибот от Осло.

Център на Нобеловата награда за мир

Image

Центърът на Нобеловата награда за мир в Осло е създаден през 2005 г. Изложените експонати “разказват” за нобеловите лауреати и за шведския индустриалец и изобретател Алфред Нобел.

По волята на Алфред Нобел, Нобеловата награда за мир се връчва ежегодно в Осло на човека, направил най-много за братството на нациите, за отмяната или намаляването на професионалните армии и за организирането и насърчаването на конгресите за мир.

Пристанището на Осло

Image

Пристанището е сред най-големите атракции на Осло. Разположено е на Ослофиорд и е една от най-популярните дестинации както сред туристите, така и сред местните жители. Центърът на Нобеловата награда за мир, Общинският съвет и дворецът се намират в близост до него. Пешеходната улица Акер Брюгге е страхотно място, където човек може да хапне и да се наслади на живописната обстановка.

Университетът в Осло

Image

Университетът в Осло е основан през 1811 г. и е най-голямото и престижно висше учебно заведение в Норвегия. В университета работят около 5,000 души, а студентите са около 30,000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.