fbpx Skip to main content

Историята на един Шокофестивал… и още нещо

Фестивалът “Еврошоколад” – рай за шокоманиаците

Всяка година в продължение на 10 дни в средата на октомври в Перуджа се провежда традиционния фестивал “Еврошоколад”. Десетки павилиони подмамват посетителите с няколко килограмови калъпи шоколад с лешници, бадеми и люти чушки. Разнообразие не липсва – тук се предлага шоколад с канабис и пръчки шоколад във всякакви размери, форми и комбинации.

Сладко изкушение
Сладко изкушение

Шоколад или железария

Един от най-атрактивните павилиони по време на фестивала е отрупан с ръждива железария – чукове, кафеварки, болтове и гайки. Продава се на килограм и всичко е от шоколад!

Сладката железария
Сладката железария

Хитът  на фестивала

Безспорен хит на фестивала е шокобананът – половин банан на клечка, потопен пред очите ви в черен шоколад и овалян в нарязани на едро лешници.

Неустоимият шокобанан
Неустоимият шокобанан

Шококартата – що е то?

Шококартата представлява малко картонче, на гърба, на което трябва да откриете десет подаръка и безплатни дегустации от определени будки из целия фестивал. Подаръците обикновено включват горещ шоколад, гъст като боза, както и шоколадов ликьор.

Горещ шоколад
Горещ шоколад

“Шокопирин – А” – още една изненада

На фестивала се предлага и прословутият „Шокопирин –А“ – хапчета от натурален шоколад, които предпазват от лошо настроение, висок холестерол, атеросклероза, проблеми с имунитета… Без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката!

"Шокопирин-А"
“Шокопирин-А”

“Еврошоколад” – не само шоколад, а и забавление

„Еврошоколад“ е не само място за пазаруване. На няколко места се провеждат игри и състезания, а стената за катерене (естествено под формата на шоколад), позволява да погледнете отвисоко множеството хора долу.

Шокозабавление
Шокозабавление

Едно е ясно – „Еврошоколад“ е мястото да почувстваш Шококултурата! А ако не сте точно по времето на фестивала, няма място за притеснения, в Италия шоколадът е буквално на всяка крачка.

Пътувайте с нашите екскурзии до Италия и си подарете порция сладост!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.