fbpx Skip to main content

Карнавалът във Венеция – грандиозен и великолепен

История на карнавала

Карнавалът има много стари корени. Провежда се за първи път през XI век и бързо се превръща в символ на „плаващ град“. До завладяването си от Наполеон през 1797 година, 1000-годишната Венецианска империя се крепи на ежегодния хедонистичен карнавал (Карневале).

carnival

Знатни особи и разгулни празненства

Богати и знатни особи от цяла Европа идват във Венеция в онези дни, за да се отдадат на разгулни празненства, които траят седмици, дори и месеци. Традицията прекъсва през ХVIII век, но през 1980 година оживява отново.

costumes

Карнавалът е възстановка на на пищните дамаски, напудрени перуки, коприна и костюми, заети от ХVIII век, напомнящи за дните на Казанова.

postsjTBJ7Nsii5zNmwTb61485532646077-shutterstock_96331904

Карнавалът в наши дни и кога се провежда

Днес всички знаят за Венецианския карнавал, който изстрелва Венеция на едно от челните места не само в Италия и Европа, а защо ли не и по света. По една много стара традиция карнавалът започва 2 седмици преди началото на Великия пост. Тази година ще се проведе от 27.01. до 13.02.2018 година.

venice-carnical-2018-mask-fancy-dress

Площад Сан Марко

Площад Сан Марко е най доброто място за карнавалните празненства.

Площад Сан Марко
Площад Сан Марко

В началото карнавалът винаги започва с балони и веселби из целия град.

ballons

По улиците, мостовете и каналите на града се провеждат многобройни паради. Костюмите са празнични, маските красиви, а перуките – странни.

Parade_Venice_Carnival

Как да се подготвим за карнавала?

Ако планирате да посетите Венеция по време на карнавала, е добре да се снабдите с две неща – маска и костюм. Шивачите в града са в изобилие, така че изборът е голям. Костюмите се изработват, както от луксозни материали на по-високи цени, така и такива на достъпни цени.

venice-carnival-party-costumed-ball

Пътувайте до Венеция за карнавала – не е важно как ще изглежда вашият костюм, а настроението и емоциите, които ще изпитате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.