fbpx Skip to main content

Кметството в Лондон

Къде се намира Кметството?

Кметството е с невероятно местоположение. Разположено е на южния бряг на Темза до Тауър Бридж, откъдето се разкрива прекрасна гледка към Тауър Лондон от другата страна на реката и небостъргачите лондонското Сити.

Лондонското Сити
Лондонското Сити

Седалището на правителството на един от най-големите градове в света, има нужда от архитектурно решение от висок калибър. В резултат е построена десететажна модифицирана сфера с подчертан наклон, която е приета с възторг от някои, но  други я оприличават на безформено яйце, на шлема на Дарт Вейдър и на стъклен тестикул.

Кметството на Лондон
Кметството на Лондон

Кои са архитектите на кметството?

Кметството построено по проект на известните архитекти Фостър и Партнер. Те използват много стъкло, за да символизират прозрачно управление. Петстотинметрова спирална рампа от подземието до покрива огражда заседателната зала и предоставя гледка във вътрешността, като по този начин кара говорещите да се чувстват като златни рибки в гигантски аквариум.

Спиралната рампа
Спиралната рампа

Най-впечатляващ в сградата е наклонът на юг под ъгъл от 310, което я прави енергоспестяваща. На най-долния етаж има кафе, чийто под представлява сателитно изображение на Лондон и е отворено за всички.

Наклоненото кметство
Наклоненото кметство

Кметството е като една метафора на самия Лондон: изненадващ, провокативен и очарователно хаотичен.

Лондон от птичи поглед
Лондон от птичи поглед

Ако все още не сте ходили в Лондон, сега е моментът да го посетите с някоя от нашите екскурзии. Преживяването си заслужава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.