fbpx Skip to main content
Кметството в Лондон

Кметството в Лондон

Къде се намира Кметството?

Кметството е с невероятно местоположение. Разположено е на южния бряг на Темза до Тауър Бридж, откъдето се разкрива прекрасна гледка към Тауър Лондон от другата страна на реката и небостъргачите лондонското Сити.

Кметството в Лондон 1
Лондонското Сити

Седалището на правителството на един от най-големите градове в света, има нужда от архитектурно решение от висок калибър. В резултат е построена десететажна модифицирана сфера с подчертан наклон, която е приета с възторг от някои, но  други я оприличават на безформено яйце, на шлема на Дарт Вейдър и на стъклен тестикул.

Кметството в Лондон 2
London 2011

Кои са архитектите на кметството?

Кметството построено по проект на известните архитекти Фостър и Партнер. Те използват много стъкло, за да символизират прозрачно управление. Петстотинметрова спирална рампа от подземието до покрива огражда заседателната зала и предоставя гледка във вътрешността, като по този начин кара говорещите да се чувстват като златни рибки в гигантски аквариум.

Кметството в Лондон 3

Най-впечатляващ в сградата е наклонът на юг под ъгъл от 310, което я прави енергоспестяваща. На най-долния етаж има кафе, чийто под представлява сателитно изображение на Лондон и е отворено за всички.

Кметството в Лондон 4

Кметството е като една метафора на самия Лондон: изненадващ, провокативен и очарователно хаотичен.

Кметството в Лондон 5
Aerial view of London

Ако все още не сте ходили в Лондон, сега е моментът да го посетите с някоя от нашите екскурзии. Преживяването си заслужава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.