fbpx Skip to main content
Кога се ходи на почивка в Египет?

Кога се ходи на почивка в Египет?

Египет е една от държавите с най-богати истории в света и цивилизация, датираща от 5000 години. Туристите я свързват с Луксор, Карнак, Кайро, пирамидите в Гиза, фараоните и т.н. Ако сте решили да пътувате до там, е необходимо да се осведомите кога е удачно да посетите страната.

Кой сезон е най-доброто време за посещение?

Всеки турист си задава въпроса кога е най-добре да посети Египет. Най-подходящото време през годината за пътуване до страната е между октомври и април. Тогава температурите са по-ниски, но все още има гарантирано слънце. През пролетта и есента дневните температури достигнат до 25-30°C, но вечерите са по-хладни. Египет е благословен с много слънце и много малко дъжд. Но кога е подходящо време за посещение? Обикновено най-горещите месеци са от юни до август, а най-хладният месец е януари. Валежите почти липсват, освен по крайбрежието – когато се случват, това е през зимата (декември – март). През лятото (юни-август) дневните температури могат да достигнат 40°C.

Кои дестинации да посетим в Египет?

Интересни места, на които можете да отидете, са:

  1. Кайро.
Кайро

При пътуване в Египет неминуемо ще посетите столицата Кайро. Тя е най-големият метрополис в Близкия Изток. Близо до Кайро са разположени град Мемфис и пирамидите в Гиза. В Кайро можете да посетите джамиите Ал Азхар, Амир, Ибн Тулун, Синята джамия и др. Интересна забележителност са и музеите – египетски музей, детски музей, музей на ислямското изкуство, железопътен и пощенски музей и т.н. Задължително се качете на кулата, която дава възможност за 360 градусова гледка. Пазарът Хан Ел Халили пък ще ви потопи истински с местния дух и култура. Може да яздите и камила.

  1. Пирамидите в Гиза.
Пирамидите в Гиза

Последното оцеляло чудо от седемте чудеса на древния свят, пирамидите в Гиза са една от най-разпознаваемите забележителности в света. Тези гробници на фараони, охранявани от загадъчния Сфинкс, обикновено са начело на списъците на повечето посетители с туристически атракции, които да видят в Египет и често първата гледка, към която се отправят след кацане и има защо.

  1. Храмовете и гробниците на Луксор.
Храмовете и гробниците на Луксор

Град Луксор е разположен в горен Египет, край Нил, и притежава изобилие от туристически атракции. Това е древна Тива, мощна база на фараоните от Новото царство и дом на повече забележителности, отколкото можете да посетите при първото ви посещение.

Тучните земеделски земи и безплодните скали на Западния бряг са мястото, където се намират по-голямата част от туристическите атракции на Луксор с толкова много гробници и храмови забележителности, че е наречен най-големият музей на открито в света. В Карнак, в близост до Луксор, туристите могат да посетят едноименния храм, който представлява една от най-големите забележителности около града.

Кога да отидете, за да усетите ислямската традиция?

Ако се чудите кога ще можете да се насладите на ислямската култура и традиция, то подходящо време е април-май. По-голямата част от населението на страната днес е предимно ислямско, така че има определени религиозни събития през годината, които могат да повлияят на плановете ви за пътуване. Едно такова време е Рамадан, чиито дати се променят, но обикновено се пада през април или май. Възможно е да има някои препятствия в графика ви за пътуване, включително намалено работно време на ресторанти, пазари и магазини, но шансът да сте свидетели на Рамадан е проницателно и пълноценно преживяване.

Кога да отидете, за да избегнете жегата и тълпите?

Всички туристи си задават въпроса: “Кога да отидем, за да избегнем навалицата?”.

По време на активния сезон (септември – април) има повече туристи, така че в самото му начало и край е подходящо, за да избягате от тълпите, но най-вероятно ще е по-горещо. Март – началото на май и края на септември – ноември е подходящо време за почивка в Египет.

Но кога е по-добре да отидете – през пролетта или есента? Ако можете да изберете, тогава месеците през есента като цяло са по-добри, защото пролетта носи хамсин – горещ пясъчен вятър, появяващ се нередовно през първата половина на годината.

Разгледайте блога на rual-travel за повече информация относно екскурзия до Египет или други дестинации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.