fbpx Skip to main content
Конфликтната кухня – истински хит

Конфликтната кухня – истински хит

Анти-американска кухня, се сервира само в един ресторант в света, който се намира в Питсбърг, САЩ. В заведението се предлагат ястия единствено от страните, с които САЩ са в конфликт. Менюто се променя всеки месец според геополитическата ситуация.

Съществува една неписана военна максима: за да накараш един народ да се обърне против врага, трябва да го накараш да спре да гледа на враговете като на човешки същества, а просто да ги приема като врагове.

Това е доста потискащо и собствениците на Конфликтната кухня (Conflict Kitchen) в Питсбърг са наясно с това. Ресторантът се опитва да преодолее културните неразбирателства като изцяло сервира храна от страните, с които САЩ е в конфликт.

Посредством храната, клиентите задълбочават познанията си за страната „в конфликт“ със САЩ с участие в семинари, а също така и с провеждането на културни, религиозни и политически срещи. Ресторантът е отворен седем дни в седмицата, опитва се да интегрира враждебните страни и е много популярен.

Заведението работи с тези, които все още живеят в страната, както и с местни членове на диаспората. В допълнение към храната се организират представления, дискусии, публикуват се статии. Освен това се водят спорове и разговори с клиентите.

Това е единственият ресторант в града, който всеки няколко месеца променя идентичността си, за да бъде в крак с текущите геополитически събития.

Предлага се кухня от Афганистан, Иран, Венецуела, Северна Корея и Куба.

Но последните представени ястия от Палестина, водят до възникването на противоречия сред консервативните групи, които смятат, че надписите върху опаковките на храната съдържат анти-израелски послания.

Отправени са смъртни заплахи към бизнеса и заведението временно затваря.

Благодарение на подкрепата и протестите на клиентите и обществеността, ресторантът отваря отново врати.

Според думите на един американец от палестински произход, въпросът е не да се съберем и да се хванем за ръце, а да се противопоставим на тези дългогодишни конфликти, в които хората прекалено остро изразяват мнението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.