fbpx Skip to main content
Корфу – градината на боговете

Корфу – градината на боговете

Бреговете на пленителния остров Корфу се докосват до три морета: на запад – Йонийско, на север – Адриатическо, а на юг – Средиземно море.

Корфу - градината на боговете - 1
Тюркоазеният остров Корфу

Обвитият в зеленина Корфу

Площта на остров Корфу е с площ от над 600 кв. км, дължината му е 58 км, а в най-широката си част достига 27 км. Островът е изключително зелен заради невероятния си климат. Най-големият град се нарича Корфу или Керкира.

Корфу - градината на боговете - 2
Потъналият в зеленина Корфу

Откъде идва името на гръцкия остров?

Името на Корфу се корени в древногръцката митология. Посейдон бел влюбен в Керкира, дъщерята на Азоп и речната нимфа Менопа. Зевс помогнал на Посейдон да отвлече Керкира и да я заведе на острова. В знак на обич Посейдон дава нейното име на острова – Керкира.

Площад „Спианада“ – черешката на тортата

Площад „Спианада“ с пълно право си е извоювал името – черешката на тортата. Във въздуха тук се носят обаятелни миризми на лимонови дървета, жасмин и рози.

Корфу - градината на боговете - 3
Площад “Спианада”

Църквата „Св. Спиридон“ – шедьовър на православната църква

Една друга забележителност на острова е църквата „Св. Спиридон“, която е един изключителен шедьовър на православната църква. За всеки християнин е чест да я посети, но трябва да не се забравя, че гърците съблюдават строги правила, що се отнася до правилното облекло, с което да пристъпите прага на Божия храм.

Корфу - градината на боговете - 4
Църква “Св. Спиридон”

На Корфу има и много други забележителности, които си заслужава да посетите – Музеят на азиатско изкуство, Английската църква, дворецът Св. Михаил и Георги.

Лятото тропа на вратата, така че не се колебайте, а стягайте багажа за Корфу – островът с безкрайни плажове и кристално чисти води.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.