fbpx Skip to main content
Красивият карнавал в Ница

Красивият карнавал в Ница

Тази година карнавалът в Ница ще се проведе от 16 февруари до 2 март. Това е една чудесна възможност да откриете мекия климат на Ница и луксозния начин на живот на френската Ривиера.

Пищният карнавал

Цветя на плувки

Зашеметяващи цветя на плувки предлагат приятно семейно забавление, а за децата има купища безплатни занимания. Въпреки че всяка година има своите уникални елементи, някои традиции са се запазили повече от век. Карнавалните паради се провеждат, както през деня, така и през нощта, цветята са навсякъде, както и фойерверките.

Цветята са навсякъде

Крал и кралица на карнавала в Ница

На карнавалът Краля е придружен от около петдесет глави на кукли. За изработването на фигурите от папие маше се използват вековни техники, а картината се довършва от специалисти занаятчии. Костюмите са пищни и са за всеки един от героите, а само една марионетка може да тежи повече от два тона.

Един крал не може да бъде без кралица, която се избира от цял рояк местни красавици. Задълженията включват позиране за карнавални снимки, хвърляне на цветя и поддържане на прекрасна усмивка през деня и през нощта. 

Усмихната кралица

История на карнавала

Историята на карнавала датира още от Средновековието, когато на тържествата потиснатите селяни се подиграват на аристокрацията. Съвременният карнавал в Ница води началото си от 1873 година и продължава само с кратки прекъсвания по време на войните. За разлика от карнавала във Венеция, не е нужно посетителите непременно да носят костюм или маска.

Карнавални събития

Карнавалните събития в Ница се провеждат обикновено по три или четири пъти седмично следобяд или вечер и повечето от тях са безплатни.

Финален уикенд

Крайният уикенд на карнавала в Ница включва популярна барманска надпревала, а през последната вечер се изгаря карнавалният крал в морето, последван от фантастични фойерверки. Маршрутът на карнавала се променя леко всяка година, но обикновено следва част от Променад дез Англе.

В разгара на карнавала

Не се колебайте да посетите карнавала в Ница, който безкрайно ще ви развълнува и ще предизвика много усмивки, невероятни емоции и ще остави у вас незабравими спомени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.