fbpx Skip to main content
Лаго Маджоре

Лаго Маджоре

Площ: 213 кв. км.

Максимална дължина: 54 км

Максимална ширина: 12 км

Максимална дълбочина: 410 м

Надморска височина: 201 м

Благодарение на своите разнообразни пейзажи, величествени и диви, както и благодарение на Боромеовите острови, Лаго Маджоре е най-известото сред алпийските италиански езера. Водите му, разделяни от реката Тичино, която извира в Швейцария, са изумруденозелени в северната част на езерото и наситеносини в южната му част. Предпазвани от студените ветрове от склонавете на Алпите, бреговете на Лаго Маджоре се радват на мек климат, благоприятстващ развитието на богата екзотична растителност.

Lago-Maggiore_Borromean_islands
Лаго Маджоре с Боромеовите острови

Стреза – перлата на езерото, е курортен град, разположен срещу Боромеовите острови, привличащ хора на изкуството, писатели и богаташи от цял свят. Тук през лятото хората идват, за да се пекат на слънце, да се къпят в езерото и да се разхождат с лодки, а през зимата – за да карат ски на Мотароне (1491 м), връх, намиращ се в непосредствена близост до града, от който се открива прекрасна гледка към езерото, Алпите и масива Монте Роза.

stresa-castello-dante
Вила Кастело Данте в Стреза

В единия край на града е разположена Вила Палавичино (Villa Pallavicino), в която има неголям зоопарк, както и парк с богата и разнообразна растителност – дъб, бук, бор, явор, гинко билоба, калифорнийска секвоя и пр.

Villa Pallavicino
Вила Палавичино в Стреза

Тук се намира и един от най-престижните хотели в света – Grand Hotel des iles Borromees. Има скъпи хотели, има петзведни хотели, има луксозни хотели, и хотели, като „Гранд Отел де-з-ил Боромее”, които са и скъпи, и петзвездни, и луксозни, но, освен всичко друго, са и единствени. Ако сте отседнали в тях и някой иска да ви изпрати писмо по пощата, няма нужда да пише нито страна, нито град, нито кодове, нито улица и номер. Достатъчно е да укаже името ви и името на хотела. Бъдете сигурни, че ще получите писмото.  Това е един от най-известните хотели в Италия, разположен на крайбрежната улица в Стреза, сред прекрасен парк и с неповторим изглед към езерото, Боромеовите острови и Алпите. В парка на хотела има два басейна, тенис корт и летище за хеликоптери. Хотелът е строен през 1861 г. и прекрасната му фасада пази спомена за тази шеметна, бурна и разнолика епоха, наречена Бел Епок – втората половина на XIX век.

Grand hotel
Grand Hotel des iles Borromees
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.