fbpx Skip to main content
Лондон – градът с най-красива коледна украса

Лондон – градът с най-красива коледна украса

Тази година Лондон е фаворит с коледната украса на най-известните си  улици и  засенчи дори Виена. Причината за тези пищни светлини е проста – тук през зимните месеци се стъмва още в ранния следобед, а не както в по-голямата част от Европа

Лондон – градът с най-красива коледна украса -1
Коледен Лондон

Декорацията на „Карнаби стрийт“

Тази година“Карнаби стрийт“ е с декорация, вдъхновена от „Бохемска рапсодия“ на „Куин“.

Лондон – градът с най-красива коледна украса 2
Запалването на коледните светлини

Още на 21 октомври Браян Мей и Роджър Тейлър от легендарната британска група заедно с актьорите от филма участваха в запалването на коледните светлини. За радост на туристите  украсата ще остане не само за Коледа и Нова година, а и до началото на януари.

Лондон – градът с най-красива коледна украса 3
“Карнаби Стрийт” и “Бохемската рапсодия”

Глобусите на „Оксфорд Стрийт“

Главната търговска улица „Оксфорд Стрийт“ блести със сребристи и златисти светещи глобуси, а класическите червени двуетажни автобуси пъплят успоредно с тълпите, устремили се към универсалните магазини  от двете страни.

Лондон – градът с най-красива коледна украса 4
Оксфорд Стрийт

Преливащата с бутици „Ню Бонд Стрийт“

„Ню Бонд Стрийт“, известна пряка на „Оксфорд Стрийт“ прелива с бутиците си чак до Пикадили. Над улицата са накичени красиви паунови пера от хиляди светещи лампички. Те се събират от двете страни към центъра на платното, над което се извисяват светилници, чиито елементи наподобяват паунови пера.

Лондон – градът с най-красива коледна украса 5
Бонд Стрийт

Знаменитата „Риджънт стрийт“

Друга знаменита пряка на „Оксфорд“ е „Риджънт Стрийт“, над която са опънати мрежи от светлини, които напомнят на звездното небе, което жителите и гостите на британската столица рядко виждат поради лондонските мъгли и облаци. Лампичките бяха запалени на 15 ноември, но не в златисто, а в синьо-лилаво и осветяват южния бряг на Темза, любимо място за разходка, както на местните, така и на туристите.

Лондон – градът с най-красива коледна украса 6
Риджънт Стрийт

Идеята на дизайнерите била светлините да хармонират на декорациите на Лондонското око. Наоколо може да се намери улична храна от всички кътчета на света, както и да се пийне греяно вино и сайдер в Съркъс бара пред Роял Фестивал Хол.

Великата опера Ковънт Гардън

В района на великата опера Ковънт Гардън може да се види огромно коледно дърво, украсено с 30 000 светлинки. На церемонията по откриването в Ковънт Гардън пя Хорът на кралството, който бе и на сватбата на принц Хари и Меган.

Лондон – градът с най-красива коледна украса 7
Ковънт Гардън

Най-високото коледно дърво

От 1947 година, вече 71 години, норвежкият крал подарява на Англия възможно най-високо коледно дърво. От многото площади на британската столица, то се издига на най-главния от тях – „Трафалгар“.  За да бъде гледката още по-ослепителна, фонтаните са също специално осветени. 100 000 светлинки по безброй опънати водоравно нишки образуват цял тунел от светлина и напомнят на космически осветен тунел.

Лондон – градът с най-красива коледна украса 8
Коледното дърво на “Трафалгар”

Украсата в Уембли парк

Разноцветната, фигурална коледна украса в Уембли парк, ако се гледа отдалече, представлява лабиринт или по думите на журналистите „джунгла от стъклени панели“, които отразяват лъчите на краските на дъгата.

Лондон – градът с най-красива коледна украса 9
Уембли парк

Вижте предложенията ни за самолетни екскурзии до Лондон на най-добри цени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.