fbpx Skip to main content
Любовта е без граници

Любовта е без граници

Св. Валентин се отбелязва в света по различни начини, но посланието е едно – любов и отдаденост.

Ако ви се пътува до някоя романтична дестинация за празника – разгледайте нашите предложения!

Любовта е без граници 1

Великобритания

Тук повечето вестници и списания публикуват различни песни, стихове и сонети.

Любовта е без граници 2

„Дървени любовни лъжици“

В Уелс те се раздават като подаръци. Сърца, ключове и ключалки са най-често срещаните декорации. Подтекстът е повече от ясен: „Отключи сърцето си за мен“.

Любовта е без граници 3

Фестивал за Свети Валентин в Шотландия

В Шотландия правят фестивал по случай Св. Валентин. Младите самотни хора пишат имената си на лист и след това се тегли жребий, който събира самотни мъже и жени. Именно заради този празничен ден, много млади двойки са станали семейства. Фестивалът продължава с бурни танци, а понякога – и с размяна на подаръци.

Любовта е без граници 4

Италия – с пролетен фестивал

Едно време в Италия  на тази дата се празнувал Пролетен фестивал, провеждан на открито предимно от младежи. На фестивала свирела музика, пеели се песни и се четели стихове. В Торино все още има обичай годежите да се провеждат именно на тази дата. Също така ден преди Св. Валентин е традиция хората да си купуват сладки и бонбони, с които украсяват домовете и най-вече трапезите си.

Любовта е без граници 5

Непретенциозните германци

Германците са по-непретенциозни към този празник. Те си раздават “валентинки” и подаръци по всяко време на годината. За тях е достатъчно просто да се почувстват влюбени.

Любовта е без граници 6

Емоционалните французи

Французите имат цяла церемония за незадомените, които трябва да се нарисуват (или снимат) и да окачат снимката си на вратата на своите възлюбени. Ако половинката не ги харесва, трябва да изгори портрета до залез слънце. Разменят се и специални поздравителни картички (cartes d’amities).

Любовта е без граници 7

„Невидимите“ датски картички

В Дания предпочитат „невидими“ картички. Надписите се появяват, само когато се доближат до топлина. Ако пишете с лимонов сок и при вас може да се получи.

Любовта е без граници 8

Австралийско злато

В Австралия по време на златната треска съществувал следният обичай – ако някой открие злато в деня на Св. Валентин, да плати валентинките на всички ергени в мината. Разбира се, ергените се възползвали от предложението и си поръчвали невероятни картички – коприна, сатен, скъпи аромати, златни букви и какво ли не още…

Любовта е без граници 9

Австрийски традиции

В Австрия,  на Св. Валентин момчетата трябвало да представят на близките си момичето, което харесват, … само като букет цветя. Цветята и структурата на букета трябвало да изразяват външните качества и характера на момичето.

Любовта е без граници 10

Романтична Испания

В Испания всички съпрузи трябвало да изпратят букет червени рози на съпругите си, независимо на какво разстояние са един от друг.

Любовта е без граници 11

А в САЩ…

В САЩ освен сладникави картички, се пращат и по-пиперливи от рода на: „Много си дебела“, „Не те харесвам“, „Шефе, мразя те“ … Въпрос на чувства.

Любовта е без граници 12

Отпразнувайте Св. Валентин по свой начин, ако ли пък не, имате алтернатива – Трифон Зарезан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.