fbpx Skip to main content

Любовта е без граници

Св. Валентин се отбелязва в света по различни начини, но посланието е едно – любов и отдаденост.

Ако ви се пътува до някоя романтична дестинация за празника – разгледайте нашите предложения!

valentines-day-gift-for-boyfriend-14

Великобритания

Тук повечето вестници и списания публикуват различни песни, стихове и сонети.

--william-shakespeare-student

„Дървени любовни лъжици“

В Уелс те се раздават като подаръци. Сърца, ключове и ключалки са най-често срещаните декорации. Подтекстът е повече от ясен: „Отключи сърцето си за мен“.

-welsh-love-spoons-wooden-spoons

Фестивал за Свети Валентин в Шотландия

В Шотландия правят фестивал по случай Св. Валентин. Младите самотни хора пишат имената си на лист и след това се тегли жребий, който събира самотни мъже и жени. Именно заради този празничен ден, много млади двойки са станали семейства. Фестивалът продължава с бурни танци, а понякога – и с размяна на подаръци.

Festivals-holidays-and-events-in-the-UK-Valentines-day scotland

Италия – с пролетен фестивал

Едно време в Италия  на тази дата се празнувал Пролетен фестивал, провеждан на открито предимно от младежи. На фестивала свирела музика, пеели се песни и се четели стихове. В Торино все още има обичай годежите да се провеждат именно на тази дата. Също така ден преди Св. Валентин е традиция хората да си купуват сладки и бонбони, с които украсяват домовете и най-вече трапезите си.

italy

Непретенциозните германци

Германците са по-непретенциозни към този празник. Те си раздават “валентинки” и подаръци по всяко време на годината. За тях е достатъчно просто да се почувстват влюбени.

germany

Емоционалните французи

Французите имат цяла церемония за незадомените, които трябва да се нарисуват (или снимат) и да окачат снимката си на вратата на своите възлюбени. Ако половинката не ги харесва, трябва да изгори портрета до залез слънце. Разменят се и специални поздравителни картички (cartes d’amities).

france-love

„Невидимите“ датски картички

В Дания предпочитат „невидими“ картички. Надписите се появяват, само когато се доближат до топлина. Ако пишете с лимонов сок и при вас може да се получи.

danish

Австралийско злато

В Австралия по време на златната треска съществувал следният обичай – ако някой открие злато в деня на Св. Валентин, да плати валентинките на всички ергени в мината. Разбира се, ергените се възползвали от предложението и си поръчвали невероятни картички – коприна, сатен, скъпи аромати, златни букви и какво ли не още…

Valentine's+Day+Menu+2018+[Autosaved] australia

Австрийски традиции

В Австрия,  на Св. Валентин момчетата трябвало да представят на близките си момичето, което харесват, … само като букет цветя. Цветята и структурата на букета трябвало да изразяват външните качества и характера на момичето.

austria

Романтична Испания

В Испания всички съпрузи трябвало да изпратят букет червени рози на съпругите си, независимо на какво разстояние са един от друг.

1200px-Red_Roses spain

А в САЩ…

В САЩ освен сладникави картички, се пращат и по-пиперливи от рода на: „Много си дебела“, „Не те харесвам“, „Шефе, мразя те“ … Въпрос на чувства.

valentine-happy-st-valentines-day-donald-trump-played-college-football-usain-bolt-dortmund-bundesliga-alabama-vs-georgia-yahooalabama-trending-on-bing-10USA

Отпразнувайте Св. Валентин по свой начин, ако ли пък не, имате алтернатива – Трифон Зарезан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.