fbpx Skip to main content
Музеите на Керкира – столицата на о-в Корфу

Музеите на Керкира – столицата на о-в Корфу

Corfu_Old_Fortress_R02
Старата крепост в Керкира

Старата крепост – построена е от венецианците в периода, когато са били владетели на острова (1386-1797 г.). Издигната е на самия край на скала с укрепления по целия периметър. Природата и времето си казват думата и някои части на крепостта, най-вече от източната страна, бавно ерозират и падат в морето. Въпреки това интериорът е реставриран и крепостта се ползва за културни събития – концерти или продукции от типа „Звук и светлина”, когато сред руините се пресъздават исторически събития чрез използване на музика и специални светлинни ефекти. Централната най-висока точка на крепостта се откроява като гигантски естествен обелиск с нейната наблюдателна кула на върха и голям кръст над нея.

Museum
Музей на азиатското изкуство

Музей на азиатското изкуство – Намира се в двореца „Св. Михаил и Св. Георги”, в самия център на Керкира. Запазен е интериорът от краткия период, когато британците са владели острова (1814-1864 г.) – с богата мебелировка и декорации. Колекциите включват японски графики, китайски порцелан, индийски скулптури от бронз и други материали, дърворезби. Някои от дървените и бронзовите предмети са изключително добре изпълнени, най-вече сцените на божества в еротични пози.

archaeologicalmuseumcorfu373
Археологически музей

Археологически музей – Построен е между 1962-1965 г. Първоначалното му предназначение е било да се поместят тук археологическите разкопки от Храма на Артемида в Корфу. През 1994 г. е разширен с още две зали за по-новите находки от старата крепост. Основните експонати на музея са каменният фронтон на горгоната от Храма на Артемида (най-старата подобна находка в Гърция); каменна скулптура на Дионисий; мраморен торс на Аполон; малки глинени статуетки на Артемида, открити в малкия храм в Канони; монети от различни епохи, открити при различни разкопки на острова.

byzantine-museum-of-antivouniotissa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.