fbpx Skip to main content
Най-забележителните туристически обекти в Китай

Най-забележителните туристически обекти в Китай

Китай със сигурност е страна с голяма история и интересна култура. Поради това, както и заради невероятната природа, държавата има добре развит туризъм. Тук се намира и едно от най-големите пристанища в целия свят. Населението по тези земи е близо милиард и половина, а официалният разговорен език е мандарин. Какво не знаете за него?

Забележителностите на Китай

Китайски храм

В голяма част от градовете можете да срещнете интересни забележителности по време на вашето пътуване. Уникалните феномени, които могат да се видят само по тези земи, са неизброими. Нека обаче обърнем внимание поне на част от тях:

  • Великата китайска стена – определено няма как да дойдете дотук и да не посетите това зрелище. Стената е дълга цели 21 хиляди километра и се простира на височина от 7 метра. Предлагат се няколко фрагмента за посещение от гостите, най-популярният от които се намира на седемдесет километра северно от китайската столица;
  • Тераси Лонгджи (село Пинян) – тези оризови тераси са разположени в близост до село Пинян. Заради формите им понякога се наричат “Драконовият хребет”. Височината на планината, където се намират, е 1100 метра, а гледката определено си заслужава посещението;
  • Дворец Потала (Лхаса, Тибет) – дворецът е построен върху едноименната планина и се нарежда на първо място в класацията на високопланински дворци в Китай. Намира се на надморска височина от 3767 м в град Лхаса, който е разположен в китайския автономен регион Тибет и е дом на 10 различни Далай Лама повече от 300 години;
  • Теракотената армия – това определено е един от зрелищните феномени по тези земи. Това е гробницата на един от великите владетели, които след 13-годишна възраст нарежда започването на нейното изграждане. Близките до младия император го убеждават след смъртта си да не взема воини в гроба си и той се съгласява да ги замени със скулптури, изработени от глина. Така е сформирана армията от теракотни воини, а лицето на всеки от тях е различно от останалите.

Едва ли има човек, който ще си тръгне с разочарование от невероятните места, които може да посетите в Китай.

Какво друго трябва да знаете за Китай

Освен невероятните природни и културни забележителности, които можете да срещнете по тези земи, в страната определено трябва да обърнете внимание и на кухнята. Тук храната е на голям почит. Повечето ястия са сготвени така, че да могат да се ядат лесно с клечки. Не е тайна, че оризът и нудълсите са основна храна тук. Това, което не знаете, е, че според китайците месото до костта е най-хубаво, поради което често ще срещнете необезкостено месо в менюто. Веднъж потопили се в гастрономическата култура по тези земи, ще разберете защо почти няма страна без китайски ресторант.

Оризови полета в Китай
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.