fbpx Skip to main content

Нощният живот в Сараево – сбъдната мечта

За да почувствате душата и топлото гостоприемство на този мултикултурен град, трябва просто да го обиколите през нощта. Сараево е изпълнен с весели хора и с красиви жени, които са наслада за очите.

Сараево нощем
Сараево нощем

Задължително е да се опитат прословутите местни ракии – сливова, гроздова, кайсиева, черешова или орехова, а през деня силното черно кафе. Ресторантите, баровете и клубовете са вечно оживени и купонът няма край.

Забавления в малките часове
Забавления в малките часове

Сити Пъб е разположен в района на Башчаршията. Вечер е винаги препълнено, както с местни жители, така и с чужденци. Напитки не липсват, има и музика на живо, което гарантира доброто настроение.

Сити Пъб
Сити Пъб

Златна Ribica се намира на ул. Kaptol 5. Декорът на заведението представлява смесица от стилове – барок, югендстил и Арт Деко.

Златна Ribica
Златна Ribica

Тук, в допълнение към напитките, се сервират различни ядки и сушени плодове. Музиката е в стил рокендрол и блус.

Златна Ribica
Златна Ribica

AG Club е сгушен зад Холидей Ин Сараево на ул. Kranjceviceva 66. Този голям клуб е изключително популярен сред местните и чужденците, музикалните стилове – рок, хаус, диско, латино, а често има и музика на живо.

AG Club
AG Club

Буда бар на ул. Radiceva 10 е подходящ за любителите на азиатската атмосфера и музиката от 70-те и 80-те години.

Дискотека „Аква“ заема ключово място в нощния живот на Сараево. Популярната дискотека е част от комплекс, в който има и плувен басейн и по такъв начин танци и плуване се съчетават в едно. Дискотеката се намира на ул. Мали Киселяк 8 в Ilidza в покрайнините на града.

Дискотека „Аква“
Дискотека „Аква“

Най-добрият коктейл-бар е Плантация (ул. Bazardzani 3). Барът е издържан в мексикански стил и тук може да пийвате коктейли Маргарита под звуците на салса, кубинска музика и други латино ритми.

Коктейл-бар Плантация
Коктейл-бар Плантация

Marsal Tito и Nostalgija са двете заведения, които са изключително подходящи за желаещите да усетят меланхолията по отминалото време и социалистическия ретро стил.

Marsal Tito се намира зад Националния дворец на ул. Bihacka 19 и посветен на бившия лидер на Югославия. По стените е изложена голяма колекция от картечници.

Marsal Tito
Marsal Tito

Nostalgija (Mukevita 10), както показва и самото име, създава усещането за една меланхолична атмосфера и връща старите спомени за „добрите, отминали“ дни.

Собственикът на Nostalgija
Собственикът на Nostalgija

Сараево през нощта е изпълнен с живот и положителна енергия и ако искате да се забавлявате, трябва непременно да го посетите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.