fbpx Skip to main content

Парадът в Москва – грандиозен и незабравим

Всяка година на на Червения площад в Москва на 9 май се отбелязва с грандиозен парад годишнината от Великата Отечествена война (1941-1945 г.). Той е посветен на падналите в епичните сражения, донесли свободата на Европа и света от нацизма. В парада  участват хиляди войници и най-модерна техника (1941-1945 г.).

08russia-revolution1-superJumbo

Легендарният парад

Легендарният парад през далечната 1941 година, продължава около час  и в него участват около 28 500 войници. Много от тях отиват директно от Червения площад на фронта за защита на Москва.

Парадът 1941 г.
Парадът 1941 г.

Денят на Победата – День Победы

На 9 май хиляди войници маршируват ежегодно на Червения площад във връзка с историческия военен парад, който се е провел, преди войниците да отидат на бойното поле в защита на родината през Втората световна война.

maxresdefault

Възстановка на легендарния парад

Възстановката на легендарния парад трябва да припомни на руснаците за героичните страници от историята, за храбростта на защитниците на Москва, заминали на фронта, много от които така и не се завърнали.

Military_parade_on_Red_Square_2017-05-09_017

Историческа оценка

Историците оценяват парада като част от една от най-важните военни операции, тъй като той имал огромно значение за повишаване на духа сред армията и сред населението. Парадът е имал за цел да демонстрира сила и превъзходство. Освен в Москва, паради се провеждат и в други градове на страната, сред които главно място заема Санкт Петербург.

parade 3

Най-новата военна техника на показ

Миналата година на парада беше показана за първи път най-новата военна техника, която ще бъде използвана в района на Арктика.

tanks

В тренировките участват 72 самолета и вертолета. Военнотранспортни самолети и вертолети, бомбардировачи, фронтови бомбардировачи… Списъкът е дълъг.

Russian_Air_Force_helicopters_over_Red_Square_as_part_of_the_flypast_for_the_2015_Victory_Day_Parade

Генералната репетиция

Генералната репетиция за военния парад по случай поредната годишнина от Великата победа ще се състои по традиция на Червения площад в Москва. Репетиция за военния парад може да се наблюдава също и в Санкт Петербург.

maxresdefault (1)

Какво предстои да видим?

Това, което предстои да видим, вероятно не само ще ни изненада, но и ще предизвика невероятни емоции.

news-weapons

Пътувайте с нас до Москва и  Санкт Петербург, ако искате да усетите вълнението от трескава подготовка за Деня на победата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.