fbpx Skip to main content
Парадът в Москва – грандиозен и незабравим

Парадът в Москва – грандиозен и незабравим

Всяка година на на Червения площад в Москва на 9 май се отбелязва с грандиозен парад годишнината от Великата Отечествена война (1941-1945 г.). Той е посветен на падналите в епичните сражения, донесли свободата на Европа и света от нацизма. В парада  участват хиляди войници и най-модерна техника (1941-1945 г.).

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим - 1

Легендарният парад

Легендарният парад през далечната 1941 година, продължава около час  и в него участват около 28 500 войници. Много от тях отиват директно от Червения площад на фронта за защита на Москва.

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим  -2
Парадът 1941 г.

Денят на Победата – День Победы

На 9 май хиляди войници маршируват ежегодно на Червения площад във връзка с историческия военен парад, който се е провел, преди войниците да отидат на бойното поле в защита на родината през Втората световна война.

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим  - 3

Възстановка на легендарния парад

Възстановката на легендарния парад трябва да припомни на руснаците за героичните страници от историята, за храбростта на защитниците на Москва, заминали на фронта, много от които така и не се завърнали.

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим - 4

Историческа оценка

Историците оценяват парада като част от една от най-важните военни операции, тъй като той имал огромно значение за повишаване на духа сред армията и сред населението. Парадът е имал за цел да демонстрира сила и превъзходство. Освен в Москва, паради се провеждат и в други градове на страната, сред които главно място заема Санкт Петербург.

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим - 5

Най-новата военна техника на показ

Миналата година на парада беше показана за първи път най-новата военна техника, която ще бъде използвана в района на Арктика.

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим - 6

В тренировките участват 72 самолета и вертолета. Военнотранспортни самолети и вертолети, бомбардировачи, фронтови бомбардировачи… Списъкът е дълъг.

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим - 7

Генералната репетиция

Генералната репетиция за военния парад по случай поредната годишнина от Великата победа ще се състои по традиция на Червения площад в Москва. Репетиция за военния парад може да се наблюдава също и в Санкт Петербург.

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим - 8

Какво предстои да видим?

Това, което предстои да видим, вероятно не само ще ни изненада, но и ще предизвика невероятни емоции.

Парадът в Москва - грандиозен и незабравим - 9

Пътувайте с нас до Москва и  Санкт Петербург, ако искате да усетите вълнението от трескава подготовка за Деня на победата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Успешно се абонирахте за бюлетина

Възникна грешка при опит за изпращане на вашата заявка. Моля, опитайте отново.

Пропътувай мечтите си! will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.