fbpx Skip to main content

Плаващата книжарница на Венеция

С безбройните си романтични канали, Венеция е мечта за всеки, който търси нещо различно. Не се колебайте да посетите Венеция и разгледайте нашите екскурзии – подготвили сме най-добрите програми!

Port_Saplaya

Голямата изненада на романтичната Венеция е скътана на един от венецианските канали в близост до площад Сан Марко.

„Либрерия Аква Алта“ (Libreria Acqua Alta)

Малката и стилна книжарница е истинско предизвикателство за ценителите на книгите.

Книжарница "Либрерия Аква Алта"
Книжарница “Либрерия Аква Алта”

Книжарницата на високата вода

Веднъж годишно, доста нестандартното място за четене, се наводнява. Това обаче никак не пречи, тъй като книгите плават в канута, лодки и вани и дори в съвсем автентична гондола. Целта е да не се намокрят при покачване на водата, а оттам идва и името на книжарницата.

liberia 1

В нея се влиза директно от един от основните канали, а отпред има маса с пейка, на която посетителите могат да си починат и да прегледат книги, които ги интересуват, заслушани в плискането на водата под краката си.

liberia 4

Книгите са хиляди – стари и нови, обикновени и луксозни, за големи и малки. Те са не само стока, а част от интериора. Стълбите са направени от стари енциклопедии, а ако решите да седнете, столът ви ще бъде от книги, пострадали при наводнения.

Liberia 3

Интериорът се допълва от гребла, манекени с венециански маски, шапки и какво ли още не. Той е създаден, за да забавлява посетителите. Освен книгите, тук компания ще ви правят и няколко гальовни котки.

liberia

Екстравагантната книжарница е основана преди повече от десет години от световния пътешественик и полиглот, Луиджи Фриц. С течение на времето, мястото се утвърждава като една от най-интересните забележителности на Венеция.

Ако ви харесва, пътувайте с нас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.