fbpx Skip to main content
Следващото пътуване – Шри Ланка

Следващото пътуване – Шри Ланка

Шри Ланка е малка екзотична държава, която, според мнението на всеки бил тук, е най-красивото място в южноазиатския регион. Още от древни времена находища от скъпоценни камъни и изобилие от подправки, растящи на острова, привличат търговци и навигатори. В днешни дни туристите идват до тази дестинация заради живописните планински пейзажи и прекрасните плажове. За повече от две хиляди години история Шри Ланка се е превърнала в истинска културна съкровищница на човешката цивилизация.

Плаж в Шри Ланка

Какво да видим в Шри Ланка 

Освен страхотно място за почивка, Шри Ланка е подходяща и за екскурзия. Тук има множество забележителности, които си заслужава да се разгледат. Ето и основните сред тях:

  • Златен храм на Дамбула – пещерният храм на Дамбула, издълбан директно във висока 300-метрова скала, включва 5 пещери, свързани помежду си. В основната им част се намира голяма статуя на Буда, както и няколко други скулптури. В друга стая можете да наблюдавате необичайно явление: водата от пещерен извор тече нагоре по стените на пещерата, опровергавайки всички закони на физиката;
  • Сигирия – в централната част на остров Шри Ланка е важна забележителност, която се е превърнала в отличителен белег на страната. Това е Сигирия, или “Lion Rock”, разположена на мястото на вулкан, който е заспал преди милиони години. Замразената лава образува плато, където през първите векове на нашата епоха е издигнат древен замък. Руините на тази крепост са оцелели и до днес, но дори и само от тях можете да съдите за някогашното величие на конструкцията. Входът към замъка някога е бил издълбан във формата на огромен лъв, но в днешно време можете да видите само лапите му – това е всичко, което е останало от каменния гигант;
  • Връх Адам – сред всички екскурзии в Шри Ланка, изкачването на свещената планина – Връх Адам – е особено популярно. Това култово място, разположено на надморска височина от 2,2 километра, се превръща в причина за поклонението на представители на четири религии, включително християнството. На първите стъпки участниците на изкачването са посрещнати от статуя на Буда, а след това ги чака труден път, около 6 хиляди стъпки, чието изкачване отнема приблизително 4 часа. На върха посетителите имат възможност да видят отпечатък на стъпало, който, според легендата, е оставен от самия просветен Буда.

Определено тази страна е прекрасно място за туризъм и почивката тук би оставила невероятни спомени във всеки посетител. 

Храмове в Шри Ланка

Какво трябва да знаете, преди да отидете в Шри Ланка

За да посетите острова, се нуждаете от туристическа виза. Тя се дава на влизане в страната или се изкарва от нашето посолство там. Срокът ѝ е 30 дни. Можете да ни попитате за повече информация по темата. Туристическата агенция винаги трябва да е запозната с детайли от подобен тип.

Страната е подходяща и за туристите, които обичат да ходят на шопинг. Времето тук винаги е хубаво, а цените – примамливи. Само внимавайте, когато спирате да си почивате от покупки в някой ресторант – тук залагат на пикантна храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.