fbpx Skip to main content

Сочимилко – мексиканската Венеция

Мексико Сити  е една от най-интересните дестинации в Америка. Уникална природа, невероятната кухня и текила, а също и забулена в мистерии, история. Посетете Мексико с нас и няма да съжалявате!

Теночтитлан – градът на ацтеките

Около 1325 г. тук идват ацтеките, които основават свой град, станал известен под името Теночтитлан, един от най-големите и най-богатите по онова време. Днес трудно можем да си представим, че преди пристигането на испанските конкистадори, тук са живеели около 200 000 души.

Мексико Сити
Мексико Сити

Атрактивният Сочимилко

Сочимилко е предградие в южната част на Мексико Сити и една от най-големите атракции в града. В превод името му означава „Цветното място“, а за европейците е просто мексиканската Венеция. Имате шанс да изпитате невероятни емоции, ако решите да тръгнете с нас на незабравимо пътешествие.

Сочимилко
Сочимилко

Плаващите градини Сочимилко са изградени преди векове като напоителни канали именно от ацтеките.

Каналите на Сочимилко
Каналите на Сочимилко

Световноизвестните “чинампи”

Станалите световноизвестни „чинампи“ са оформени в плитките езерни легла и са заобиколени от плетове и напластени с кал.

Чинампи
Чинампи

Градини и канали

Широката система от канали с дължина от 170 км  осигурява евтин и екологичен начин за отглеждането на плодове и зеленчуци. До ден днешен,  тази уникална земеделска система, разработена от ацтеките, се прилага на много места по света. Поради своята значимост те са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно-историческо наследство.

Канали
Канали

Градините са отделени с канали, които са достатъчно широки, за да преминават лодки. Многобройните лодки са оцветени в ярки цветове и возят десетки жители и гости на града.

Цветни канута
Цветни канута

Сервират се храна и напитки, а за доброто настроение на туристите се грижат мариачите (музиканти). Те изпълняват едни от най-популярните песни, които оставят у посетителите незабравими спомени.

Мариачи (музиканти)
Мариачи (музиканти)

Маршрутите са различни, като повечето стигат до Острова на куклите.

Загадъчният остров на куклите
Загадъчният остров на куклите

Пътувайте с нас до Сочимилко  в Мексико, за да усетите емоцията при плаването по каналите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.