fbpx Skip to main content
„Тропикана“ – незабравимото нощно шоу на Хавана

„Тропикана“ – незабравимото нощно шоу на Хавана

Невероятна програма, красиви танци и ярки костюми – това е нощното шоу на кабаре „Тропикана“.

"Тропикана" - незабравимото нощно шоу - 1
Блестящото шоу

Историята на „Тропикана“

Историята на „Тропикана“ започва от бохемски нощен клуб в Хавана, наречен Еден концерт под ръководството на кубинския импресарио Виктор де Кореа.

Кварталът Мирамар – имотът в покрайнините на Хавана

Трима мъже оказват решително влияние в по-нататъшната съдба на кабарето „Тропикана“ – Рафаел Маскаро и Луис Бълар, собственици на казина и Гилермин Перез Шаонт, известен като Мина, който купува имот в покрайнините на Хавана, сега квартал Мирамар.

Впечатляващо имение под звездите

Природата около имението е с площ 24 хил.кв.м. и впечатлява с много зеленина и тропическа растителност. Идеята идва от само себе си – да направят едно кабаре на това красиво място под звездите. Виктор де Кореа харесва предложението на тримата си приятели и през декември 1939 г. премества всички певци, танцьори и музиканти в имението.

Мартин Фокс – известният комарджия

През 1950 година Мартин Фокс поема казиното и то се превръща в едно от най-известните клубове на континента. “Тропикана“ се задържа през трудните времена, включително и в периода на временната забрана на хазарта в казината.

Макс Борхес Ресио – големият кубински архитект

Мартин Фокс наема кубинския архитект Макс Ресио, който създава фантастична постройка от параболични бетонни арки и стъклени стени на закрито. Огромни овощни дървета са оставени на мястото си, което прави обстановката още по-въздействаща. Откриването на новата сграда е през март 1952 г., местата са 1700, а за онези времена това е една от шестте кубински сгради, включени в забележителностите на модерното изкуство през 1954 година. Сцената е под открито небе, а ако вали шоуто се отменя.

Момичетата на „Тропикана“  

Момичетата на „Тропикана“ стават известни в цял свят с красотата си, костюмите и танците, които изпълняват. Скоро „Тропикана“ се превръща в магнит за знаменитости като Нат Кинг Коул и Джоузефин Бекер и става известна с грандиозните продукции, будещи възхитата на туристите.

„Тропикана“ в наши дни

„Тропикана“продължава да радва хилядите си почитатели и днес. Посещава се от много чужденстранни туристи. Добре е билетите за представленията да се резервират предварително.

Пътувайте с нас до Хавана, „Тропикана“ е едно шоу, което със сигурност си заслужава да се посети!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.