fbpx Skip to main content
Хотел Танцуващата къща в Прага

Хотел Танцуващата къща в Прага

Емблематичната за чешката столица сграда получава името си заради необичайната фасада и неслучайно е наречена „Джинджър и Фред“ в чест на холивудските актьори Джинджър Роджърс и Фред Астер.

Откритата през 1996 г. Танцуваща къща в стил деконструктивизъм веднага печели престижната награда на списание Тайм в категорията за дизайн. Сградата дори е изобразена на възпоменателни монети за цикъла 20 века архитектура.

Част от забележителната Танцуваща къща в Прага, творение на хърватско-чешкия архитект Владо Мулинич и канадския архитект Франк Гери, вече е трансформирана в луксозен хотел. Хотелът разполага с 21 стаи, от които се открива незабравима гледка към историческата част на един от най-романтичните градове в Европа.

На последния етаж има кафе и ресторант, а на покрива – панорамна тераса, откъдето може да се насладите на целия град. Цените на стаите варират между 150 и 300 евро на вечер.

Дори и да не нощувате там, едно кафе или обяд със сигурност ще засилят любовта ви към Прага.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons

Абонирайте се за нашия нюзлетър,
за да получавате специалните ни оферти!

Вие успешно се абонирахте за нашия Нюзлетър!

Възникна грешка при изпращането на данните. Моля опитайте отново!

Съгласен съм, предоставените от мен лични данни да бъдат обработвани от Руал Травел за целите, посочени в Общите условия.