fbpx Skip to main content

Как да се забавляваме в Прага

Прага е столица на Чехия и един от най- въздействащите градове в Източна Европа. Градът е богат на културни и исторически забележителности, музеи, галерии и театри. Тук ще намерите още много заведения, ресторанти, молове, магазини и старинни квартали, в които може просто да се поразходите, за да усетите местната атмосфера. Ето още няколко предложения за приятно прекарване в Прага.

Отидете на театър

Image
Внушителната сграда на Националния театър в Прага, построена в средата на 19-ти век, приютява не по-малко внушителни спектакли на световноизвестни балетни и театрални трупи. Бихте могли да посетите и Националния куклен театър или някой от многото съвременни театри.

Фестивалите

Image
Календарът на Прага е препълнен с фестивали. Когато и да дойдете в тази част от Европа, винаги ще има какво да видите. Някои от най-интересните събития са Пролетният фестивал, включващ световноизвестни музикални изпълнения, Фестивалът на бирата, където се представят различни местни пивоварни, Фолклорният фестивал и Коледният пазар.

Разходете се из Стария град

Image

Някои от най-интересните забележителности в Прага, може да намерите като просто се пошляете из Стария град. Главният площад, включващ ренесансова, барокова и готическа архитектура, е свидетел на много от важните събития в историята на Чехия. Тук може да видите още много паметници, както и известният Астрономически часовник; да похапнете или да пиете кафе в някое от заведенията наоколо.

Пазаруване

Image

Старият град предлага изобилие от магазини, в които може да си купите интересни колекционерски предмети, сувенири и ръчно изработени стоки. Повечето от магазинчетата, разположени на главния площад продават комерсиални стоки на високи цени. Ако обаче се поразходите до по-отдалечените малки улички ще може да си купите наистина автентични неща и то на доста по-ниски цени. В Прага ще намерите още огромен брой молове и универсални магазини, в които наистина може да пазарувате до припадък.

Архитектура

Image

Прага ще ви очарова и със своята архитектура, включваща както старинни църкви, синагоги и мостове, така и модерни сгради, като Dancing House, построена от знаменития архитект Франк Гери.

Музеят на комунизма

Image

В Прага има много интересни музеи, а един от най-уникалните е Музеят на комунизма, който показва, как се е отразило комунистическото управление върху страната, както и борбата на определена група от хора за неговото сваляне.

0 thoughts on “Как да се забавляваме в Прага

  1. Посетете и музеят на чешският гранат! Екскурзоводът ще Ви покаже експозициите на този магически камък и ще Ви разкаже за всички видове гранати в света. Ако искате можете да си купите от самия музей различни видове бижута с гранати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons