fbpx Skip to main content

Романтичен уикенд във Венеция

Смятан за един от най-романтичните градове в света, Венеция привлича много влюбени двойки, желаещи да се потопят в атмосферата на този очарователен град. Като единственият изцяло пешеходен град в света, вие и вашият партньор ще можете да се разхождате до безкрай из малките криволичещи улички, наслаждавайки се на прекрасната, наситена с история и култура, атмосфера. Освен разходките, Венеция може да ви предложи още хиляди забавления, за някои, от които може да прочетете по-долу.

Площад Сан Марко

Image

Това е една от задължителните туристически атракции във Венеция, защото тук са концентрирани голям брой исторически сгради с огромна архитектурна стойност. Тук обикновено е препълнено с туристи, така че ако искате едно по-интимно и романтично изживяване ви препоръчваме да дойдете през нощта. Наоколо има много малки ресторантчета и кафета с жива музика и прекрасна атмосфера.

Опитайте местната кухня

Image

Опитайте истинските традиционни ястия, като гъската в собствен сос, сладководна риба от лагуната, кюфтенца, различни видове антипасти, както и сурова морска риба.

Возете се на гондола

Image

Пътуването ви до Венеция няма да е пълноценно, ако не се качите на някоя от легендарните гондоли. Цената варира в зависимост от броя на пасажерите и часовия диапазон на деня. Ако имате достатъчно пари, бихте могли да си наемете и певец, за да направите преживяването още по-романтично.

Сложете маска и се включете в карнавала

Image

Карнавалът във Венеция, най-големият и най-известният карнавал с маски, съществува още от Средновековието, но се превръща в това, което е днес през 18-ти век. В днешно време участниците в карнавала се събират на площад Сан Марко, а местните жители, от своя страна, си организират частни празненства с маски и се събират на по-малките площадчета.

Отидете на опера

Image

Нищо не е по-романтично от италианската опера, така че да посетите една от най-престижните опери в света е една наистина прекрасна възможност да прекарате вечерта. Оригиналната сграда на операта е построена през 1789 г., претърпяла е два пожара, след което е възстановена до състоянието, в което можем да я видим днес. Бихте могли да си купите билет за някое от представленията или да се включите в туристическите обиколки на сградата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons