fbpx Skip to main content

Почивни дни през 2016 година

Новата 2016 г. ще започне с четири почивни дни. Почивни са 31 декември и 1 януари, а 2 и 3 януари са събота и неделя, което удължава почивката.

В проект на решение на Министерски съвет се казва, че ще се отработва единствено почивката на 31 декември предварително на 12 декември – събота. Традиционно през ноември правителството одобрява календара на празничните и неработните дни за следващата година.

Тази година ще се почива два дни за Коледа – на 24 и 25 декември, които обаче се сливат със събота и неделя.

Работните дни по празниците ще са 28, 29 и 30-и декември.

1 януари се пада в петък. Така заедно с предния неработен ден – 31 декември, и събота и неделя се събират общо 4 почивни дни.

Още 4 дни ваканция се оформя около националния празник 3 март през 2016 година. Празничният ден се пада в четвъртък, като се планира почивен да бъде и 4 март – петък. Все още не е ясно коя събота ще се отработва този ден, пише “Стандарт”.

Великденските празници през 2016 година започват от 29 април и продължават до 2 май – отново 4 дни почивка.

Гергьовден – 6 май, е в петък и така се оформят 3 последователни почивни дни.

На два пъти по 4 почивни дни ще има и през септември догодина, когато честват 6 септември – Ден на Съединението на България, и 22 септември – Ден на Независимостта. Първият празник е във вторник и се очаква понеделникът също да бъде обявен за почивен ден. Вторият е в четвъртък и с почивен ден петък ще се слее с уикенда.

2016 се очертава да бъде с дълги ъукенди, предоставящи ви възможност да си отпочинете от напрагнатото ежедневие. Пожелаваме ви от сърце да се оползотворите максимално това щастливо стечение на обстоятелствата!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons