fbpx Skip to main content

Монтрьо Палас

Шикозното градче Монтрьо, разположено на брега на Женевското езеро, е известно като едно от най-луксозните места за живеене или за почивка в Европа, както и с многобройните частни училища – пансиони, в които се обучават децата на световния елит.

luxury_hotel_fairmont_le_montreux_palace_exterior_01-942

Най-известният хотел в града, но и един от най-известните хотели в света, е Montreux Palace, достолепно развиващ на брега на езерото своята фасада в стил Ар Нуво, окичена с подредените като войници ярко жълти сенници по балконите си. Хотелът се намира на главната улица на града, Grand-Rue.

Построен от 1904 до 1906 г (само за 22 месеца!) от архитекта Йожен Жост, работещ в Лозана по поръчка на Александър Емери. Това е един от върховете на луксозното хотелиерство в Европа. Разполага с 250 легла и многобройни зали за прием.

Fairmont-Le-Montreux-Palace_interior

Разположени на нивото на парадния вход, тези зали имат прекрасен изглед към езерото и са богато декорирани. Живописни платна, скулптури, бюстове, стъклописи и изискана мебелировка изграждат характерния старинен ансамбъл, типичен за времето на Бел Епок и предизвикват възторг.

raffles-le-montreux-palace-default

Особено забележителни са празничната зала в стил необарок, салонът в стил Режанс, салонът за четене в стил Людвик XIV и музикалният салон в стил Ампир. Ресторантът е изграден в духа на Ар Нуво и е украсен с картини на Беноа Ото Хеберер, илюстриращи приказките на братя Грим. Фасадите напомнят бароковите дворци, но балконите, верандите и френските прозорци на балконите са типични за архитектурата от началото на XX век.

01

Когато сте в Монтрьо, изпийте едно кафе на бара или на терасата на Монтрьо Палас, разходете се из салоните на хотела. Ще се почувствате наистина различно.

53daf465dcd5888e145d8986_fairmont-le-montreux-palace-montreux-montreux-switzerland-107441-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons