fbpx Skip to main content

Аргил Армс – един от най-известните лондонски пъбове

Блъскането и бутането по „Оксфорд стрийт“, в което участват лондончани и туристи от цял свят, ги въвлича в масовото безумие на треската за пазаруване. За онези, които смятат това място за непоносимо, а също и за жертвите на шопинга, които биха искали да се възстановят, след маратоните по магазините, има едно убежище близо до метростанция Оксфорд Съркъс на улица „Аргил“ – това е един пъб – истинско съкровище на интериорния дизайн – „Аргил Армс“

argyll-arms-eat-drink-bars-pubs-large

През XVIII век на мястото, където днес се намира театър Паладиум, е живял херцог Аргил, и на табелата над вратата е неговият герб. Кръчмата „Аргил Армс“ съществува от 1742 година, но прекрасният интериорен дизайн датира от 1895 г. Това е златният век на архитектурното изграждане на пъбове, когато пивоварните се изправят срещу невиждана досега ожесточена конкуренция на други забавления като театрите. Собствениците на пивоварни купуват наводнени дупки и ги превръщат в блестящи дворци. Целта им е да се противопоставят на движението за въздържание, като демонстрират вкус и благоприличие.

a3072c58b1805831dee038702d318f25.jpg

В „Аргил Армс“ мебелировката е от тъмно дърво, с огледала и гравирано стъкло. Три уютни и дискретни бара се намират между коридора и дългия бар плот. Преградите са изработени от гравиран махагон и матирано стъкло, с елегантни флорални мотиви, рогове на изобилието и вази. Приглушена светлина осветява полумрака, искри в огледалата и придава дълбочина на стъклената декорация. Таванът е релефен, с тъмно червен цвят в стил Линкруста, който е подобен на линолеум и се използва за стенно покритие във Викторианската епоха. Таванът е може би стар колкото и сградата, строена през 1868 година. В дъното има рядък, добре запазен образец на кръчмарски офис, който също е отделен с гравирано стъкло и махагон и украсен с часовник в резбована кутия. Тъй като „Аргил Армс“ е защитена сграда, красотата й ще бъде запазена за бъдещите любители на питиета и изтощени пазаруващи.

argyll-arms.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons