Skip to main content
Гранд Хотел Тремедзо Палас – перлата на Лаго ди Комо

Гранд Хотел Тремедзо Палас – перлата на Лаго ди Комо

Тремедзо  e елитен курорт на езерото Комо, известен с красотата на месторазположението си и мекия си климат.

Tremezzo-Lake-Como

Гранд Хотел Тремедзо Палас

През 1910 г. един човек от Беладжо, Енеа Гандола, купува безценен терен на брега на Лаго ди Комо, в непосредствена близост до живописното градче Тремедзо, в съседство с Вила Карлота и срещу не по-малко живописното градче Беладжо, което се вижда на отсрещния бряг на тесния ръкав на езерото. Този достоен и далновиден човек решава да построи на това райско място луксозен хотел, който да привлича световния елит.

Hotel-Facade-main

Енеа Гандола и жена му, Орсолина, пътували навсякъде в Европа и обичали красотата и лукса, затова искали да ги предложат на своята клиентела от Англия, Германия, Франция, Австрия, Белгия, Швейцария, Царска Русия… Те построили на едно от най-красивите места в света своя палас, който предлагал висока класа на обслужване, лукс и елегантност. От естествената височина на терасовидно разположената сграда на хотела се открива незабравима гледка към езерото.

grand_hotel_tremezzo_lake_como_italy_garden

За съжаление с избухването на Първата световна война, хотелът бил конфискуван от държавата и използван за военна клиника.

След края на войната започва възраждането на луксозния туризъм и на хотела. Въпреки колапса, който изживява туризмът през Втората световна война, „Тремедзо Палас” остава отворен през цялата война, след периода на която отново разцъфтява. Днес това е един от най-престижните хотели в Европа.

galeria3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons