Skip to main content

Майнау – островът на цветята

Brunnenarena__See_RET_1024x768
Фонтанът на лебедите

Остров Майнау (Insel Mainau), отстоящ на 7 км от Констанц и намиращ се в Бодензее, представлява парк, построен от великите херцози на Баден и техните наследници  от шведското кралско семейство. (Областта Баден бива издигната във велико херцогство от Наполеон; настоящето шведско кралско семейство произлиза от Жан-Батист-Жюл Бернадоре, роден в По и син на адвокат. Той става маршал на Наполеон и бива осиновен от шведския крал Карл XIII, който нямал наследници, приема протестанството, продължава да участва като главнокомандващ френските войски в големите битки на Наполеон и да се отличава в тях).

Mainau Island 206

След смърта на Карл XIII и след Виенския конгрес на 05.02.1818 г., той бива коронясан за крал на Швеция и на Норвегия под името Карл XIV Ян. Шведското кралско семейство и днес е наследник на този мъж. През 1905 г. Норвегия се отделя като отделно кралство и кани за свой крал принц Карл Датски, коронясан под името на крал Хакон VII Норвежки (той бил син на датския крал Фредерик VIII и на принцеса Луиза Шведска).

Insel_Mainau_flowers

Този остров е истински рай за любителите на градини – хибискуси, портокалови дървета, магнолии растат тук в подкрепа на фактка, че климатът около Бодензее е мек. Патиците, направени от цветя, са емблемата на острова. Къща с палми, зеленчукова градина, розова градина, къща с пеперуди, фонтани – тук посетителят може да се наслади на градини от всякакъв стил. Тук има и зоологическа градина. В замъка се правят изложби на художници, скулптори и други артисти.

maxresdefault

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons