Skip to main content

Остров Мавриций – земният рай

0

Зад райската картина, която всички свързват с този малък остров в Индийския океан, опасан с плажове с бял пясък, които се къпят от тюркоазените води на лагуната, се крие една модерна и добре развита страна. Зад големите хотели, развиващи висококласен туризъм, се крие една колоритна страна с невероятно разнообразие от пейзажи. Хората тук са усмихнати и гостоприемни. Обслужването е безупречно. Храната в хотелите е отлична, съчетание от европейска кухня и характерни ястия от острова, креолска, тайландска, индийска кухня и пр. Всеобщо е впечатлението на всички гости на острова – и тези, които го посещават за първи път, и „постоянните посетители”, че тук те се чувстват като у дома си и че това е идеалното място за една безгрижна ваканция.

Grand Baie 1
Grand Baie

Северно крайбрежие: 

Намиращо се на завет, северното крайбрежие на острова има особено благоприятен климат и неговите обширни пясъчни плажове, къпани от спокойните води на океана, са особено благоприятни за практикуването на всякакви водни спортове. Северното крайбрежие често е наричано „Сен-Тропе на Мавриций”, то е туристическият център на острова, с голяма концентрация на луксозни хотели, ресторанти, барове, бутици и яхтени пристанища. Крайбрежието е приятно съчетание на красива природа с множество възможности за забавления и нощен живот.

2
Grand Baie

Най-реномираните плажове тук са Grand Baie (Гранд Бе), Trou aux Biches (Тру о биш), Mon Choisy (Мон Шоази) и Pereybere (Перебер). Ако почивате тук, не бива да пропускате да посетите удивителната Градина на грейпфрутите – съвкупност от разнообразни тропически плодови дървета и пъстри екзотични цветя, както и разглеждането на най-големия хиндуиски храм – Maheswarnath Temple в Триоле.

Grand Baie 3

Западно крайбрежие:

По западното крайбрежие, защитено от юг от полуострова Льо Морн Брабант, а откъм сушата – от високите и характерни силуети на планините Вакоас и Блек Ривър, се редуват красиви плажове и села, в които хората се препитават от риболов, отглеждане на елени и производство на сол.

Климатът тук е сух и топъл, но най-голямото богатство на този бряг е неговата лагуна. Предпазвана от коралов риф, тя създава най-благоприятните условия на острова за практикуване на водни ски, гмуркане и други водни спортове, а за романтиците крайбрежието предлага най-красивите залези в света.

IMG_1311

Най-известните плажове Западното крайбрежие са Flic en Flac (Флик ен Флак), Tamarin (Тамартин) и този на полуострова Morne Brabant (Морн Брабант). Други атракции в тази част на острова са риболовът, плуването с делфини, посещението в националния парк Black River Gorge (Блек ривър горж) и неговите водопади, явления като невероятната цветна (синя, зелена, червена и жълта) земя на селището Chamarel (Шамарел).

Black river gorge 6
Резерват Блек ривър

Източно крайбрежие:

Източното крайбрежие ще ви очарова с най-дългите бели плажове на остров Мавриций, защитени от коралови рифове. Този бряг, със своите закътани заливчета, е и най-девствената част от острова. Почти всички ресторанти, барове и бутици се намират в луксозните хотели. Освен да си почивате на райските плажове – Belle Mare (Бел Мар) и Palmar (Палмар), можете да направите пикник на известния остров Ил-о-сер (Островът на елените) или да посетите морския резерват на островчето Ил-о-егрет (Островът на чаплите). Атмосферата на острова пък можете да почувствате, като се разходите из най-големия открит пазар на острова в Centre di Flacq или по уличките на селището Trou d’Eau Douce.

Jardin de pamplemousse 4
Ботаническата градина “Jardin de pamplemousse”

Южно крайбрежие:

Южното крайбрежие на острова предлага красиви гледки на прозрачни сини води и коралови рифове. Панорамата към скалите Gris-Gris и la Roche qui pleure (Плачещата скала) са прекрасни примери за това, че тук се разкриват най-дивите пейзажи от острова. Тук брегът е рядко населен и девствен. Гледката се допълва от плантации със захарна тръстика и чай, реки и известни резервати като Valle di Ferney. Посещението на градчетата Mahenbourg, Bel ombre ще ви запознае с историята на острова. Известните плажове са Bel Ombre, le Morne и Blue Bay. Тук е раят за сърфистите.

Sugar beach 8
Захарният плаж

ТУК можете да намерите предложенията ни за почивки на о-в Марвиций.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons