fbpx Skip to main content

Романът на Рение Монакски и Грейс Кели – трета част

Към Втора част…

Като всички модерни семейства от 60-те години, Рение и Грейс участват във възпитанието на децата си, въпреки че задълженията на принца го отдалечават често от тях. В своето детство Грейс и Рение са страдали от отсъствието на техните родители. Тя – защото нейните родители работят всеки ден, а той – защото е израстнал главно в пансиони. Подпомагана от гувернантка и учителка, принцесата държи да се грижи сама за възпитанието и дисциплината на децата.

The_Kelly_Family_House_in_East_Falls,_Philadelphia
Фамилният дом на сем. Кели в Ийст Фолс, Филаделфия

Рение подкрепя изцяло своята съпруга. Гувернантката и учителката говорят английски, докато принцът и принцесата най-често говорят със своите деца на френски. Грейс е страхотна майка и не се колебае да легне направо на земята,  за да почете книжки на Каролин и Албер в детската стая на двореца.

Ражда се Стефани, най-малкото от трите им деца. Като най-малка, тя била доста разглезена, най-глезената в семейството.

VanCleefT6-mariage_princier_sas_le_prince_albert_ii_5.jpg__760x0_q80_crop-scale_media-1x_subsampling-2_upscale-false
Принц Албер и Грейс Кели с децата си Каролин, Албер и Стефани

Рение и Грейс са луди по това палаво дете. Грейс с удоволствие се посвещава на своето „бебе”, около което е организирано цялото време на семейството. Стефани измисля все повече и повече смехории, за голяма радост на своите родители. Младата принцеса бързо си спечелва славата на „ураган”.

In Lausanne
Принц Рение и Грейс Кели в Лозана

Рение управлява в Монако, но Рок-Ажел се превръща в неговото истинско царство, където той осигурява на децата си детството, от което е бил лишен той самият и превръща живота на своите деца в истински празник. Рок-Ажел е една стара ферма, която принцът нарича „моето ранчо”, купена през 1957 г., след раждането на Каролин, разположена на скалист хълм във Франция. „Мястото, където ние затваряме вратата за останалите хора”, уточнява Грейс, която си създава тук своя американски кът – с барбекю и хот-дог.

Albert Charlene Karoline Stephanie
Принц Албер със съпругата си Шарлен и сестрите си Каролин и Стефани

Към Последна част…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons