fbpx Skip to main content

Фермерският пазар на Пимлико роуд

На границата на аристократичната Белгравия с Челси и Пимлико се оформя триъгълник от пресичането на Ебъри Стрийт и Пимлико Роуд. Тук се намира изящната статуя на Волфганг Амадеус Моцарт, който композира първите си две симфонии през 1764 г., на 9-годишна възраст, докато живее на “Ебъри Стрийт” № 180.

Orange-Square-Pimlico-Road-Stuart-Blakely-imagery

Вероятно в онези дни той се е наслаждавал на зеленчукови лехи и пасящи животни. Днес от пиедестала си всяка събота той вижда моркови, ябълки и зеле, които местните производители излагат на сергиите всяка събота на пазарния ден.

Pimlico-Int-Fresh-01-HI-RES-1

Подобно на други пазари, на сергиите на Ориндж Скуеър, продуктите са свежи и от района. Целта да се предлагат продукти с доказан произход е да се стимулират дребните производители и да се даде възможност на клиентите да се срещнат лично с тях, което определено отговарят на изискванията на тази изискана част на Лондон.

market 2

На Ориндж Скуеър могат да се видят доставчици, които предлагат много повече от плодове, зеленчуци и месо от своите ферми. На щанда за риба се продава пресния улов за деня от лодките по източния бряг.

2000-columbia_road_flower_market_getty

Други щандове са претрупани догоре с прясна паста и различни видове песто, домашен кейк и най-различни видове хляб, който се прави тук, но начинът му на приготвяне е повлиян от Франция, Италия и Германия.

pasta

Разнообразието от сирена е голямо – от козе сирене до узрял чедър, както и по-малко известни продукти, предлагани от местните мандри.

cheese

На пазара може да откриеш всичко за една хубава вечеря като се започне със стриди или рак от източното крайбрежие в съчетание с уникалния сок от круши от овощните градини в Кент.

dinner

Сергията за цветя пък предлага чудесна украса за масата.

flowers 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons