fbpx Skip to main content

Херцогът на Уестминстър, най-богатият наследник в Обединеното кралсто, е млад , красив и… ерген!

Херцогът е мъртъв, да живее херцогът!

През миналия август почина херцогът на уестминстър. Сина му, Хю Ричард Луи Гросвенор, със сигурност е изпитал тъга, но най-вероятно – и известен ужас. Този красив младеж става Седмият херцог на Уестминстър и трябва да управлява колосалното семейно състояние, изчислявано на 9,7 милиарда евро, но наследява и титли, недвижими имоти на Итън Хол в Чешир (Cheshire), които заемат стотици хектари в най-елитната част на Лондон, гарантиращи главозамайващи доходи, както терени и търговски центрове в Испания, Америка, Азия…

hugh-grosvenor-tatler-10aug16-pa_b

Младият господин, който е кръстник на принц Джордж, е най-богатият благородник в Обединеното кралство, пред когото Нейно Величество кралицата бледнее.

Принц Джордж
Принц Джордж

Хю има две по-големи сестри, но цялото състояние и титли му се полагат по силата на вековния британски закон за предимството на най-големия наследник от мъжки пол. Всичко се наследява от едни наследник – това е най-възрастният мъж, за да не се разчленява имението и богатството.

Хю осъзнава своята привилегия и задълженията, които произтичат от нея. При раждането му през 1993 г., баща му казва: „Това дете е родено с най-дългата сребърна лъжичка в устата, но не може да се ограничи с това да се храни от нея. Той трябва да се научи да връща това, което му е дадено.“

Джералд Кавендиш
Джералд Кавендиш

Младият херцог е учил управление на селското стопанство в университета Ню Касъл и е завършил в Оксфорд.

Неговото семейство, което произхожда от Вилхелм Завоевателя, е извървяло всички стъпала на благородничеството. Гросвенор са били маркизи, преди кралица Виктория да им даде херцогска титла през 1874 г.

С какво ще бъде запомнен Хю като седми херцог на Уестминстър? Тепърва предстои да видим.

save

Вторият херцог на Уестминстър например е бил скандално известен. В продължение на 10 години той е бил любовник на Коко Шанел, а след това се жени 4 пъти.

Коко Шанел
Коко Шанел

Засега Хю не се замесва в скандали и не влиза в хрониките на жълтите вестници. Изглежда дискретен и добродетелен, както го изисква рангът му. Единствена лудория – честването на 21-вия му рожден ден, което струвало 5 млн. паунда. Имало 800 поканени в замъка, концерти на поп звезди, а принц Хари бил сред гостите. Изглежда, че момичетата се въртят около младия благородник като мухи около пита мед.

hugh-2

И няма нищо неестествено – той е най-желаната партия в Обединеното кралство!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons