Skip to main content

Китайски едноместни дронове ще летят в Дубай

Дубай е известен в цял свят с пясъците, слънцето, отличните търговски центрове, с най-високия небостъргач или със закрития ски курорт.

Китайският дрон в Дубай

От юли Дубай ще може да се похвали с още една придобивка – първата услуга за персонален транспорт с китайския дрон Ehang 184. Машината е дело на компанията Yi-Hang Creation Science and Technology Corporation, специализирана в производството на дронове. Дронът ще може да превозва един пътник плюс багаж с общо тегло до 100 кг.

Ehang 184
Ehang 184

Ehang 184 има четири ротора и достатъчно енергия в батериите си, за да прелети малко повече от 50 км с максимална скорост 160 км/ч.

Бордовият компютър на персоналния дрон е свързан с команден център, но независимо от това той може да лети самостоятелно – да каца при аварийни ситуации, да избягва препятствия и да се самодиагностицира.

Дрон за VIP личности

Според шефа на транспортното ведомство в Дубай, Матал ал Тайер общинските власти вече са тествали Ehang 184 във въздуха и са доволни от нивото на сигурност. Дронът ще вози VIP личности до локални дестинации – например от летището до различни хотели, както и по други маршрути по желание на клиента.

В бъдеще Ehang 184 ще може да изпълнява и по-полезни за обществото задачи – медицински превози при спешни случаи, евакуация при пожари, както и при други природни бедствия.

Предоставянето на тази услуга ще бъде гордост не само за Дубай като град на бъдещето, а и едно признание за китайските технологии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons