fbpx Skip to main content

Бирария „При мечетата“ – най-малкият ресторант с най-силната бира в Чехия

В Прага ли сте, то е ясно, че ще пиете бира и то много, и все прекрасна. Но има една бирария, която непременно трябва да фигурира в списъка ви с дегустации, и това е „При мечетата“ (U Medvidku). Името й идва от фамилията на един от собствениците – Ян Медвидек.

Историята на над петвековната сграда може да се проследи до ХV век, когато е построена за пивоварна и посреща „зажаднели“ клиенти чак до 1898 г. Впоследствие е преустроена в бирария и тук се помещава първото кабаре в Прага.

По социалистическо време е затворена и е оставена да се руши, но с настъпването на демокрацията се превръща в модерна бирария със собствена пивоварна и хотел.

В пивоварната „При мечетата“ използват някои от най-старите методи за производство на това хмелово вълшебство – дървени бъчви, отворена ферментация и ръчно затваряне на капачките на бутилките.

Най-силната бира в Чехия – Х-33

Най-малката бирария с пивоварна в Чехия продава ограничено количество, произведена на място бира. Това, което прави заведението уникално е че тук се произвежда най-силната бира в Чехия, полутъмната бира Х-33 с алкохолно съдържание 13%, ферментирала 28 седмици.

Самите производители препоръчват, ако си поръчате от това питие, да имате предвид, че се усвоява доста бързо от организма и по-добре да си пийвате по-бавно. Заради ръчното производство градусът леко варира в отделните партиди. Тук, веднъж месечно се прави по всяка вероятност и най-силното светло пиво в света – 12,6 %.

“Направи си сам бира”

„При мечетата“ предлагат и друга атракция – „Направи си сам бира“. Под зоркия  поглед на професионален пивовар може да измайсторите първите 50 л бира в живота си. Единственото, което се иска от вас е да се върнете след 4 седмици и да си вземете сътворения от вас готов кег. Как ще го пренасяте – ваша работа! По-добре си го изпийте на място.

Вана бира с чаша бира

Хотелът е уютен, пък и предлага бирени спа услуги, за да можете да поемете директно през кожата си всички полезни вещества на бирата, докато сте се отпуснали във вана бира с чаша бира в ръка.

Не се колебайте, запишете се на някоя от нашите екскурзии до Прага. Опитайте най-силната чешка бира, направете си собствена бира или се отпуснете в биреното спа на незабравимата пражка бирария „При мечетата“!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons