fbpx Skip to main content

Най-новата дубайска атракция

Увеселителен парк – IMG Worlds of Adventure

В Дубай – туристически и финансов център, който може да се похвали с най-високата сграда в света, отвори врати и най-големият увеселителен парк на закрито в света – IMG Worlds of Adventure. С това Обединените арабски емирства добавиха още един световен рекорд в своята колекция.

xtralis-indoor-theme-park

Реализацията на проекта струва около един милиард долара. Съоръжението, което отвън  прилича на огромна кутия, заема площ, равняваща се на 28 футболни игрища (близо 150 000 кв. метра).

1de2zm

Безкрайни забавления

Чрез парка правителствата в Близкия изток ще се опитат да привлекат туристи в горещите летни месеци, предоставяйки им многобройни забавления с подвижни макети на динозаври, влакче на ужасите, супергерои на Marvel и анимационни герои от Cartoon Network.

dinasaurs

От тъмни кътчета на обладана от духове къща изскачат зомбита, а скоростното влакче пренася туристите през имитация на дъждовна гора.

0-img-1473235933

Световното изложение през 2020 година

Амбицията на властите е да се увеличи потокът от гости до 20 милиона посетители годишно. Надежди се възлагат и на домакинството на Дубай на Световното изложение през 2020 година.

dsc7059-edit

Целогодишна туристическа дестинация

По повод откриването, главният изпълнителен директор на увеселителния парк, Ленард Ото коментира, че проектът ще се бори за раздвижването на туризма през горещото пустинно лято когато температурите достигат до 500 С  и за превръщането на Дубай в целогодишна туристическа дестинация.

img-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons