fbpx Skip to main content

Дисниленд Париж навърши 25 години!

На 12 април 1992 г. увеселителен парк „Дисниленд Париж“ отваря врати в долината на река Марна, на около 40 км източно от Париж. Паркът е разположен върху площ от 2230 хектара и е най-големият в Европа.

При стъпването си на Стария континент американците от Walt Disney Company се колебаят между Испания и Франция. В крайна сметка везните натежават в полза на Франция с прекрасните си полета от цвекло.

На същата дата тази година „Дисниленд Париж“ отбеляза 25-ата си годишнина. Предстои една година, изпълнена с магия и с още повече и съвсем нови забавления, които ще оживяват парковете.

Дисниленд е приключение, което се харесва, както на деца, така и на възрастни. Срещата с любимите герои от анимациите, както и покачващите адреналина атракции в увеселителния парк, ни пренасят в един коренно различен свят.

Всъщност парковете са два – парк Дисниленд  и Уолт Дисни Студиос. Уолт Дисни Студиос е открит през 2002 г. и  е посветен на киното. Декорът е холивудски: новоиспанска архитектура, палми, а фасадите и осветлението са в стил арт деко. Има и хангари за снимане на филми. Може да надникнете и зад кадър, за да видите как се правят някои от любимите ви анимации.

Уолт Дисни Студиос
Уолт Дисни Студиос

В Дисниленд парка има атракции, както за най-малките (въртележки, влакчетата, разходки с лодка, возене в чашите за чай на Шапкаря от „Алиса в страната на чудесата“, лежерна разходка с лодка из подземното царство на карибските пирати), така и за по-големите деца – влакчета из американската пустош или разходка с круизен кораб.

Чаши за чай "Алиса в страната на чудесата"
Чаши за чай “Алиса в страната на чудесата”

Сред най-екстремните атракции е изстрелване с ракета в космоса.

Ракета
Ракета

Има и 4-D кино – разходка с космически кораб от „Междузвездни войни“.

"Междузвездни войни"
“Междузвездни войни”

И тази юбилейна година атракционите от Дисниленд парка продължават да бъдат най-привлекателните начело с „Карибски пирати“ (6,5 млн. посетители годишно), „Светът е малък“ (6,3 млн. посетители годишно) и „Бъз светкавицата“ (5,6 млн. посетители годишно).

"Карибски пирати"
“Карибски пирати”

Дисниленд Париж ви очаква през цялата 2017 година и 25-ата му годишнина е страхотен шанс да се срещнете с много от любимите си герои, да се насладите на най-новите представления и да преживеете куп нови приключения!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons