fbpx Skip to main content

Езерният град Беладжо

Ах, тези италиански езера… едно от най-вълшебните пътувания из Европа, които можете да си подарите. Организираме фантастични екскурзии до там – елате с нас, за да открием красотата на Италия заедно.

На горист нос, където се съединяват езерата Комо и Леко, е разположен Беладжо – един от най-хубавите градове в Европа – малко градче, чието очарование го е превърнало в световноизвестно място за почивка.

Беладжо
Беладжо

Езерото Комо е третото по големина езеро в Италия и определено най-красивото. Намира се на около 40 км северно от Милано и на няколко километра от Швейцария. Заобиколено е изцяло от планини и е любимо място за хората, които обичат разходките из природата.

Езеро Комо
Езеро Комо

Разположено е в подножието на Алпите и е оформено като обърната буква „Y“, като всеки един от двата ръкава е с приблизително една и съща дължина.

Комо
Комо

Малкото градче Беладжо е изключително подходящо за романтична ваканция. Мястото предлага красиви гледки, изискани бутици и приятни ресторанти и барове.

Беладжо предлага романтика и изисканост
Беладжо предлага романтика и изисканост

Крайбрежната улица е изпълнена с цветя, а уличките в старата част на града са тесни, калдъръмени, кокетни и очарователни.

Кокетните улички на Беладжо
Кокетните улички на Беладжо

Сред местните атракции са Вила Мелци и Вила Сербелони.

Вила Мелци
Вила Мелци

Вилата е изградена в стил неокласицизъм, а паркът наоколо е пример за английски тип градина на езерото Комо. В тези градини Стендал е писал страници от своите романи, а Ференц Лист е композирал Данте соната, вдъхновен от изящната статуя на Данте и Беатриче в парка.

Статуя на Данте и Беатриче
Статуя на Данте и Беатриче

Тук е осеяно с паметници на изкуството и египетски статуи. Навсякъде има редки екзотични растения, камелии, поляни с азалии, гигантски рододендрони, извисяващи се кедри и много цветя.

Мелзи
Мелзи

Вила Сербелоне е собственост на фондация Рокфелер. Впечатляващата постройка от ХVІ век се извисява високо над Беладжо.

Вила Сербелоне
Вила Сербелоне

Самата вила е затворена за посещение с изключение на градините, изпълнени с палми, рододендрони, магнолии и добре подрязани храсти.

Природата е смайваща
Природата е смайваща

През ХVІІІ век вилата преминава в ръцете на херцозите на Сербелони. Те не променят сградата, но значително разширяват границите на градините.

Цветовете са във всички нюанси на синьото
Цветовете са във всички нюанси на синьото

Паркът е 50 акра, а гледката към езерото Комо и планините отвъд е невероятна!

Гледка към езерото
Гледка към езерото

Красотата на Беладжо е наистина райска. Италия неслучайно е наричана една от най-красивите страни в Европа. Нетърпеливи сме да пътуваме до тези приказни места заедно – разгледайте нашите предложения и изберете най-подходящото за вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons