fbpx Skip to main content

Европейските коледни базари – неустоимо изкушение

Треската за пазаруване по Коледа е всеизвестна. За онези от вас, които още не са решили от кое кътче в Европа да си напазаруват, ето и няколко неустоими предложения от нас – пътувайте с Руал Травел, за да усетите коледния дух на Европа.

Германия – коледен базар в Мюнхен

Два месеца след Октобърфест, на същото място изниква коледният базар. На открито и закрито тук може да откриете ръчно изработени предмети, коледни украси, както и прословутите джинджифилови курабийки, уникалният щолен, захаросани ябълки и незаменимото, сгряващо в студа, греяно вино.

Коледен базар в Мюнхен
Коледен базар в Мюнхен

Коледните базари са на много места – на главния площад Мариенплац, на малки базарчета по кварталите и в някои от музеите и галериите.

Мюнхен
Мюнхен

Чехия – коледен базар в Прага

Приказните коледни базарчета в Прага са пръснати на много места, но най-любимият на всички е разположен в Стария град, където се издига и коледната елха. Уханието на сладкишите, греяното вино и стотиците светлинки ще ви накарат да забравите за зимния студ.

Прага
Прага

Прибалтика – коледни базари в Литва, Латвия и Естония

Макар и не толкова популярни за коледно пазаруване, историческите центрове на тези държави ще ви изненадат с произведения на изкуството, светлини, греяно вино и аромат на канела, които се носят отвсякъде. Едно е сигурно, няма да си тръгнете с празни ръце.

Базарът в Литва
Базарът в Литва

Унгария – коледен базар в Будапеща

Будапеща е известна с това, че коледния базар продължава и след Нова година. Освен традиционното греяно вино, тук може да заредите шкафовете си с вкусни коледни сладкиши.

Будапеща
Будапеща

Дания – коледен базар в Копенхаген

Коледната украса в градините Тиволи ще ви накара да затаите дъх. Коледният базар е изключителен, а като допълнение има и ледена пързалка. Въздухът е кристален, сергии и питиета не липсват, а датчаните са любезни домакини.

Градините Тиволи
Градините Тиволи

Франция – коледен базар в Страсбург

Базарът е най-старият и най-пищният в цяла Европа. Датира от началото на ХVІ век и се намира в близост до католическата катедрала. Сергиите са отрупани с подаръци, което определено повдига коледното настроение.

Страсбург
Страсбург

Белгия – коледен базар в Брюж

В Брюж магията на Коледа се слива в едно със средновековните площади, а белгийската бира няма равна. Ледената пързалка е страхотна и шоколадовите бисквитки не й отстъпват.

Брюж
Брюж

Испания – коледен базар в Барселона

Най-зрелищните празненства за Коледа и Нова година са в сърцето на града. Тук е един от най-старите коледни базари, който започва съществуването си през 1786 г. Сергиите са над 300 и на тях се предлагат ръчно изработени сувенири, вкусни сладки и коледни дръвчета.

Барселона
Барселона

Емблематично е традиционната малка фигурка на каталунско човече, което участва в различни сцени на коледна тематика.

Каталунското човече
Каталунското човече

Холандия – коледен базар в Маастрихт

Малките улички, старинните площади и вековната история правят града за уютно място за празнуване на Коледа. Освен великолепни ресторанти и пъбове, тук ще откриете стотици видове играчки, с които да зарадвате своите близки.

Маастрихт
Маастрихт

Коледа наближава, не чакайте до последния момент за подаръците! Най-добрите коледни екскурзии са при нас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons