fbpx Skip to main content

Нощният живот в Сараево – сбъдната мечта

За да почувствате душата и топлото гостоприемство на този мултикултурен град, трябва просто да го обиколите през нощта. Сараево е изпълнен с весели хора и с красиви жени, които са наслада за очите.

Сараево нощем
Сараево нощем

Задължително е да се опитат прословутите местни ракии – сливова, гроздова, кайсиева, черешова или орехова, а през деня силното черно кафе. Ресторантите, баровете и клубовете са вечно оживени и купонът няма край.

Забавления в малките часове
Забавления в малките часове

Сити Пъб е разположен в района на Башчаршията. Вечер е винаги препълнено, както с местни жители, така и с чужденци. Напитки не липсват, има и музика на живо, което гарантира доброто настроение.

Сити Пъб
Сити Пъб

Златна Ribica се намира на ул. Kaptol 5. Декорът на заведението представлява смесица от стилове – барок, югендстил и Арт Деко.

Златна Ribica
Златна Ribica

Тук, в допълнение към напитките, се сервират различни ядки и сушени плодове. Музиката е в стил рокендрол и блус.

Златна Ribica
Златна Ribica

AG Club е сгушен зад Холидей Ин Сараево на ул. Kranjceviceva 66. Този голям клуб е изключително популярен сред местните и чужденците, музикалните стилове – рок, хаус, диско, латино, а често има и музика на живо.

AG Club
AG Club

Буда бар на ул. Radiceva 10 е подходящ за любителите на азиатската атмосфера и музиката от 70-те и 80-те години.

Дискотека „Аква“ заема ключово място в нощния живот на Сараево. Популярната дискотека е част от комплекс, в който има и плувен басейн и по такъв начин танци и плуване се съчетават в едно. Дискотеката се намира на ул. Мали Киселяк 8 в Ilidza в покрайнините на града.

Дискотека „Аква“
Дискотека „Аква“

Най-добрият коктейл-бар е Плантация (ул. Bazardzani 3). Барът е издържан в мексикански стил и тук може да пийвате коктейли Маргарита под звуците на салса, кубинска музика и други латино ритми.

Коктейл-бар Плантация
Коктейл-бар Плантация

Marsal Tito и Nostalgija са двете заведения, които са изключително подходящи за желаещите да усетят меланхолията по отминалото време и социалистическия ретро стил.

Marsal Tito се намира зад Националния дворец на ул. Bihacka 19 и посветен на бившия лидер на Югославия. По стените е изложена голяма колекция от картечници.

Marsal Tito
Marsal Tito

Nostalgija (Mukevita 10), както показва и самото име, създава усещането за една меланхолична атмосфера и връща старите спомени за „добрите, отминали“ дни.

Собственикът на Nostalgija
Собственикът на Nostalgija

Сараево през нощта е изпълнен с живот и положителна енергия и ако искате да се забавлявате, трябва непременно да го посетите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons