Skip to main content

Едни от най-добрите места в Европа за празнуване на Нова година

Нова година наближава и повечето хора с нетърпение очакват да изпратят старата година и да посрещнат новата с надежда да е по-здрава, по-хубава и по-щастлива. И всички си задават въпроса – а къде? Елате с нас – предлагаме най-добрите новогодишни оферти и гарантирано забавление!

vienna-new-year-s-eve

Ето и някои от най-добрите места в Европа за честването на Нова година.

Лондон – малко преди полунощ по бреговете на Темза

Повече от 250 000 души се тълпят по бреговете на Темза, за да отбележат  настъпването на една по-хубава, по-здрава и щастлива Нова година и да оставят зад себе си Старата година.

Темза
Темза

Миговете до полунощ отброява наобратно Биг Бен и десетминутно шоу озарява с фойерверки небето.

Биг Бен
Биг Бен

Най-осветени в новогодишната нощ са Окото на Лондон, кулата Шард и Парламента.

Окото
Окото

Париж – Айфеловата кула и Шанз-Елизе

Нищо чудно – Париж е може би най-доброто място за посрещане на Нова година. Весели тълпи изпълват Шанз-Елизе, откъдето се открива приказна гледка към  празнично осветената Айфелова кула.

Айфеловата кула
Айфеловата кула

Монмартър определено не и за изпускане – фойерверките се виждат прекрасно.

Монмартър
Монмартър

А за любителите на романтиката е огласеният с жива музика круиз по Сена, докато корабчетата плават покрай светлините на града.
6155_New_Years_Eve_Cruise_in_Paris_Including_Dinner_2d9499eee2559178b2187f8e97531740_originalСена

Прага – “Градът на стоте кули”

Един от най-красивите градове не само в Европа, но и в света. Сред местните е известен като “Silvestr”. В навечерието на Нова година градът оживява.

prague

Голяма част от забавленията са на Вацлавския площад и Стария градски площад. Из целия град изригват фойерверки, а най-зрелищният спектакъл е на “Letna gardens”, който може да се наблюдава от близките мостове. По време на празненствата се разбиват бутилки с шампанско. Ако ви липсват емиции, слагайте каските и се веселете.

Prague 3

Берлин – всичко или нищо

По време на празниците столицата на Германия си е извоювала репутация на град на празненствата през цялата година. “Party Myle” безспорно е най-голямото събитие. Близо два километра между Бранденбургската врата и Колоната на победата са изпълнени с барове, хранителни щандове, музикални сцени, палатки и лазерни спектакли.

Berlin-New-Years-1024x693

Рейкявик – фестивал на светлините

В  навечерието на Нова година Рейкявик се радва само на 4 часа слънце, което кара местните да превърнат новогодишната нощ във фестивал на светлините. 200 000 души се грижат за светлинното шоу, което започва почти половин час преди полунощ.

Reikyavik 2

Палят се огньове, чието предназначение е да изгорят проблемите на старата година. Барове и клубове се грижат за доброто настроение до малките часове на сутринта.

Виена – градът на интелектуалците и хората на изкуството

Красив град и някога център на империята, Виена може би е най-доброто място да се насладите на Стария свят. Голямата топка в двореца Хофбург привлича стотици хора, но има и още много места за веселие в австрийската столица.

vienna-new-year-s-eve

Новогодишна пътека ви превежда през Стария град, а коледните базари се превръщат в същински панаири. Предпочитана напитка е греяното вино, а грандиозната заря бележи празника в Пратера в полунощ. Събралите се пред кметството, може да се насладят на концерт на Виенската филхармония, прожектиран на огромен екран.

Vienna

Изберете своето място и дестинация и Честита Нова година!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons