Skip to main content

Карнавалът във Венеция – грандиозен и великолепен

История на карнавала

Карнавалът има много стари корени. Провежда се за първи път през XI век и бързо се превръща в символ на „плаващ град“. До завладяването си от Наполеон през 1797 година, 1000-годишната Венецианска империя се крепи на ежегодния хедонистичен карнавал (Карневале).

carnival

Знатни особи и разгулни празненства

Богати и знатни особи от цяла Европа идват във Венеция в онези дни, за да се отдадат на разгулни празненства, които траят седмици, дори и месеци. Традицията прекъсва през ХVIII век, но през 1980 година оживява отново.

costumes

Карнавалът е възстановка на на пищните дамаски, напудрени перуки, коприна и костюми, заети от ХVIII век, напомнящи за дните на Казанова.

postsjTBJ7Nsii5zNmwTb61485532646077-shutterstock_96331904

Карнавалът в наши дни и кога се провежда

Днес всички знаят за Венецианския карнавал, който изстрелва Венеция на едно от челните места не само в Италия и Европа, а защо ли не и по света. По една много стара традиция карнавалът започва 2 седмици преди началото на Великия пост. Тази година ще се проведе от 27.01. до 13.02.2018 година.

venice-carnical-2018-mask-fancy-dress

Площад Сан Марко

Площад Сан Марко е най доброто място за карнавалните празненства.

Площад Сан Марко
Площад Сан Марко

В началото карнавалът винаги започва с балони и веселби из целия град.

ballons

По улиците, мостовете и каналите на града се провеждат многобройни паради. Костюмите са празнични, маските красиви, а перуките – странни.

Parade_Venice_Carnival

Как да се подготвим за карнавала?

Ако планирате да посетите Венеция по време на карнавала, е добре да се снабдите с две неща – маска и костюм. Шивачите в града са в изобилие, така че изборът е голям. Костюмите се изработват, както от луксозни материали на по-високи цени, така и такива на достъпни цени.

venice-carnival-party-costumed-ball

Пътувайте до Венеция за карнавала – не е важно как ще изглежда вашият костюм, а настроението и емоциите, които ще изпитате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons