fbpx Skip to main content

Евродисни предвижда нови инвестиции за милиарди

Евродисни – забавление не само за деца

В парижкия Евродисни възрастни и деца се забавляват заедно. Най-известният тематичен парк в Европа се намира на около 32 км източно от френската столица. Отваря врати през 1992 г., като е посрещнат доста резервирано. Французите приявяват недоверие към типично американските развлечения, които паркът предлага.

Парижкият Евродисни
Парижкият Евродисни

Не след дълго нещата се променят и Евродисни се превръща в една от най-популярните туристически дестинации във Франция с над 15 милиона посетители годишно.

Евродисни
Евродисни

Какво се случва днес?

Днес в парка работят над 16 000 души и той осигурява над 6% от приходите от туризъм във Франция. Два пъти повече хора преминават през портала на Дисниленд Париж от тези, които се качват на Айфеловата кула.

Евродисни
Евродисни

Огромна инвестиция

През следващите години, компанията “Уолт Дисни” планира да инвестира в най-посещавания увеселителен парк в Европа над 2,5 милиарда евро. Това е най-голямата инвестиция от отварянето на парка и “Уолт  Дисни” изразява надежди за големи успехи в дългосрочен план“ .

Евродисни
Евродисни

Какви са бъдещите планове?

“Уолт Дисни” планира да разшири новата част на парка, т. нар. Дисни Студио, с езеро и три нови зони, посветени едната на “Междузвездни войни”, другата на “Снежната кралица” и третата на “Марвел комикс”. За бъдещите планове съобщи директорът на  компанията Робърт Айгър, след среща с френския президент Еманюел Макрон.

Евродисни
Евродисни

Не се споменават подробности какво точно ще включват тези нови зони. Интересна е идеята за зоната на Снежната кралица (Frozen). Според дружеството “Уолт Дисни”, тя може да привлече голям брой от посетителите със скандинавски корени. Строителните дейности ще започнат през 2021 година и ще продължат няколко години.

Евродисни
Евродисни

Едно е ясно, в  приказния свят на Дисниленд възрастните се забавляват наравно с децата. Пътувайте с нашите екскурзии до Париж и Евродисни и усетете поне веднъж в живота си неповторимото удоволствие да се върнете в детството.

2 thoughts on “Евродисни предвижда нови инвестиции за милиарди

 1. Здравейте,
  Преди няколко дни се върнах от екскурзия на РУАЛ ТРАВЕЛ по маршрут София-Залцбург-Лихтенщайн-Цюрих-Люцерн-Лозана-Монтрьо-Женева-Милано.
  За пръв път пътувам с РУАЛ и съм впечатлена от организацията, изпипаните детайли, точността от момента на записването до момента на пристигането в София, избраните хотели и перфектното съчетаване на отделните дестинации. Като колега-хотелиер добре знам колко усилия са необходими да се обслужи толкова голяма група, за да бъде всичко да безпроблемно и да мине на ниво.
  Удобен автобус, много добри хотели, видно добра координация между екскурзоводите в различните градове – такава, че аз като турист даже не разбрах кога се направи връзката така, че да няма и минута забавяне нито на туристическа обиколка, нито на тръгването на автобуса към поредната дестинация.
  Шофьорите – изключителни момчета, спретнати, усмихнати, точни, уверени в шофирането, адекватни при необходимост. Не сме имали момент, в който да не са реагирали на желание, да не говорим, че постоянно ни “обслужваха” с кафе и безалкохолни.
  И накрая – но не на последно място – “сърцето” на екскурзията – нашият екскурзовод и водач – Роман Апостолов /ако не бъркам фамилията/ – мога да определя само с една дума – перфектен! Това е професионална услуга на най-добро ниво. Компетентен, с премерено чувство за хумор, ненатрапчив, без фамилиарничене, той водеше толкова хора, реагираше на проблеми, решаваше “в крачка” ситуации, без да позволи да възникнат проблеми, за всяка от дестинациите даваше необходимата информация, без да “залива” туриста с дати и факти – точно толкова, че да запомни най-важното – много добър! Освен това – лоялен към фирма РУАЛ – не е имало момент, в който да не напомни кой е основния организатор.
  Останах с прекрасен спомен, благодарение на РУАЛ ТРАВЕЛ. Благодаря!

  1. Благодарим за добрия отзив! Радваме се че сме успели да отговорим на очакванията Ви. Ще предадем на Роман и Ви очакваме отново 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons