Skip to main content

Из парижките потайности

Париж е празник!

Париж е празник, както е казал Хумингуей, Париж е вечен! Напук на апокалиптичните прогнози на черногледците, Париж продължава да расте, да харчи пари, да привлича световния артистичен елит и да ражда сензации. И… не на последно място – да привлича туристи.

Плаващият хотел Off

Плаващият четиризвезден хотел Off е построен на голям катамаран, закотвен до гарата Аустерлиц, насред Сена. Посетете го някоя вечер, атмосферата е невероятна, гледката също.

Откриването на хотела

Плаващият хотел е открит в края на юни 2016 година и оттогава набира все по-голяма популярност. В различните часове на денонощието прекрасната гледка се променя. Светлините и бреговете се отразяват в огледалните води на реката.

Модерен интериор

Интериорът е оформен в модерен стил, а гостите могат да си избират стаи, които гледат към левия или десния бряг на реката. От едната страна се открива панорамна гледка към историческата гара Аустерлиц, а от другата може да се насладите на градския живот.

Какво да очакваме?

Хотелът разполага с басейн, бар и тераса и е с площ от 400 кв. метра. За хубавото време има открит басейн, както и яхтено пристанище.

Има и луксозно заведение, което може да се използва и от външни посетители.

Преобразените докове

Няколко метра по-нататък от плаващия хотел, на мястото на бившия общински пазар, се намират доковете. Днес те са превърнати в Център за мода и дизайн. От терасата на покрива се открива възхитителна гледка към града.

Шикозният хотел Сейнт-Джеймс

В богаташкия ХVІ район на Париж, човек може да се приюти в кадифения лукс на супершикозния хотел Сейнт-Джеймс.

Ресторантът на хотела е носител на много награди, има Спа и невероятeн бар-библиотека.

Фондацията Луи Вуитон насред Булонския лес

От хотел Сейнт-Джеймс след 10-15 минутна разходка, сред зеленината на Булонския лес, достигате до нещо, което определено заслужава да се види – супермодерната сграда на Фондацията Луи Вуитон, изградена по дизайн на Франк Гери.

В нея се представят постоянни и временни изложби, има просторна аудитория, книжарница и ресторант.

Музеят с много имена

Музеят е с 11 зали, разположени на 6 нива. Едни го наричат „стъклен облак“, други „айсберг“, трети „ветроход“. Дванайсет огромни стъклени плоскости придават лекота и аеродинамична ефирност на сградата.

Истински калейдоскоп от ярко оцветени филтри

През май 2016 г. френският художник Даниел Бурен покрива 3600 стъклени парчета с ярко оцветени филтри. Парчетата са подредени като шахматна дъска от вътрешната и от външната страна и създават калейдоскопичен ефект, който се променя в различните часове на деня.

Пътувайте до Париж и се потопете в парижките потайности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons